USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

«Тест-драйв» для майбутніх журналістів влаштували у луцькому виші

28 Липня 2015 13:37
У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки влаштували «тест-драйв» для майбутніх журналістів, – передає інформаційний портал «Волинь.info».

Так, для вступників в Інститут філології та журналістики вищевказаного вишу напередодні організували творчий конкурс.

Спробувати свої сили у журналістиці відважилися 90 абітурієнтів. Участь у творчому конкурсі брали й ті, хто вже має досвід медійника і знає, як торувати журналістську дорогу.



Вступне випробування складалося з двох частин. Спочатку для молоді організували прес-конференцію із громадською активісткою, доктором кафедри політології СНУ імені Лесі Українки Оксаною Ярош. Згідно з результатами зустрічі, у юних журналістів і мала з’явитися ідея журналістського твору.

Оксана Ярош розповіла просвоє «однофамільство» із очільником Правого сектора Дмитром Ярошем, про свої феміністичні погляди, а також провела міні-лекцію на тему лідерства та громадської активності. Молоді журналісти намагалися завести спікера у глухий кут, вигадуючи компрометуючі питання. «Журналістський апетит» прийшов опісля, тому деякі вступники бідкалися на себе, що не встигли поспілкуватися із поважною гостею. На завершення прес-конференції слово взяла доцент кафедри соціальних комунікацій Інституту філології та журналістики Оксана Косюк, яка має досвід успішного виховання успішних журналістів.



«Пам’ятайте, що ви не можете бути банальними. Пишіть як Булгаков, Шоу та Шекспір», – зауважила науковець.

В навчальній аудиторії на майбутніх студентів чекав і декан Інститут філології та журналістики Юрій Громик, який розвіяв всі побоювання юних медійників.



Очільник ІФтаЖу був приємно здивований кількістю творчих напрацювань вступників, однак зауважив, що мистецькі творіння вступна комісія до уваги не братиме.

«Віршами ви нас вже не здивуєте, але якщо хочете, то ми із задоволенням їх почитаємо», – по-батьківському заспокоїв Юрій Громик.

Отримавши порцію хорошого настрою абітурієнти швидко та з ентузіазмом приступили до написання власних журналістських дітищ.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бомж Показати IP 28 Липня 2015 14:32
Діти біжіть з тої України в Європу а то будете такі дурні як ваші голі і босі батьки!!!!
123 Показати IP 28 Липня 2015 15:21
А Оксана Ярош, яким боком там опинилася? До виборів готується? У вишах агітація заборонена. Куди дивиться адміністрація, громадськість?!!! Я обурений!
Я Показати IP 28 Липня 2015 16:05
Зробили шоу зі вступного випробування!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus