USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

The Times дослідила почуття некорисливої любові

19 Квітня 2009 14:00
Людина здатна відчувати любов до незнайомих людей. Це одна з найбільш загадкових емоцій, розгадати таємницю якої вчені намагаються вже давно, – 19 квітня повідомляють «Волинські Новини».
За теорією еволюції, люди повинні мати почуття любові тільки до того, хто допомагає передати їх гени майбутнім поколінням, тобто до дітей і подружжя. Однак в реальності людина часто стикається з почуттям нез’ясованої любові до чужих людей, – пише Корреспондент.
З метою досліджувати механізм виникнення подібних емоцій вчені звернулися до декількох людей з доведеною здатністю до некорисливої любові: до низькооплачуваних помічників людей з обмеженими можливостями. Їх попросили викликати в собі відповідні цьому почуттю емоції і тримати їх в голові під час магнітно-резонансного дослідження.
Згідно з результатами експерименту, із семи задіяних відділів головного мозку, три відповідали за романтичні почуття. В інших же відділах, які задіяно у некорисливій любові, виділявся допамін – речовина, що викликає радість винагороди і навіть відчуття ейфорії.
«Заохочувальна природа безкорисливої любові сприяє виникненню сильних емоційних зв’язків. Такі міцні зв’язки істотним чином сприяють виживанню роду людського», – зазначає автор дослідження, професор Маріо Борегар з центру дослідження нейрофізіології і пізнавальних здібностей Університету Монреаля.
Крім того, раніше британські вчені встановили, що гормон окситоцин впливає на те, наскільки привабливими і надійними здаються нам нові знайомі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus