USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Ті, чия зброя – слово. Волинських журналістів привітали зі святом

5 Червня 2015 17:00
Сесійна зала обласної ради заповнена вщент. Та на місцях, традиційно відведених обранцям громади, представники іншої влади – четвертої. Волинські журналісти приймали вітання від владців.

Очільники ОДА, облради, Луцької міськради називали медійників своїми колегами. Керівник Волині Володимир Гунчик пояснив, чому голова облдержадміністрації та журналіст є колегами: він (голова ОДА - ред.) під час своєї роботи є речником президентських ініціатив, виступає в якості інтерпретатора слів глави держави.

Голова облради Валентин Вітер вважає медійників колегами, бо їх називають представниками влади, щоправда неофіційної - четвертої.

А Луцький міський голова Микола Романюк взагалі похвалився, що сьогодні виступив в якості репортера, і взяв інтерв’ю у гендиректора ВОДТРК Ольги Куліш.
Також владці, вітаючи, вручили журналістам грамоти та подяки.

«Хотілося б, щоб наша зустріч була дружня й святкова. Але поряд з тим не можу зауважити, що в непростий час ми відзначаємо цьогорічний День журналіста. Поряд з нашими солдатами, які на передньому краї, несуть службу, завжди знаходяться поруч журналісти, єдиною зброєю яких залишається камера, фотоапарат, мікрофон, сміливість і душа, які журналісти вкладають у свої репортажі», - привітав представників ЗМІ Володимир Гунчик.
«Ви формуєте думку суспільства і саме суспільство. Журналістика, напевне, має бути не просто професією, а частиною вашого життя, яку ви віддаєте читачам. За що вам велика подяка», - пояснив Валентин Вітер.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, коли брав інтерв’ю, попросив порівняти, як співпрацюють влада і журналісти в інших регіонах. З його слів, думка Ольги Куліш співпала з його думкою, сформованою під час візитів до інших міст. Так-от, на їх думку, різниця в роботі волинян і їх колег з інших регіонів така: «Коли волинський журналіст йде коридорами міської ради чи адміністрації, то ви не озираєтеся по сторонах». Це, на його думу, є заслугою представників обох сторін.

«Без вашого слова просувань в перед не буде, реформ не буде і жити спокійно люди не зможуть», - вважає градоначальник Луцька.

Вітали медійників і науковці. Так, доктор наук соціальних комунікацій, завідувач кафедри соціальних комунікацій інституту філології та журналістики СНУ імені Лесі українки Світлана Кравченко побажала журналістам, щоб вони ніколи не забували про суспільну значимість своєї роботи.

«Напевне, після тих, хто захищає нашу державу, журналісти найважливіші. Бо після того, як ви промовляєте до суспільства, українців, аудиторії залежить наше спільне майбутнє, яким буде наше життя завтра», - зауважила вона.

Але найзворушливішим привітанням були слова начальника відділу прикордонної служби штабу Луцького прикордонного загону підполковника, учасника АТО Сергія Мельника.
«В умовах сьогодення неабиякого значення набула ця професія. Ви, як і воїни на сході, ведете інформаційну війну проти агресора і повинні перемагати на цьому фронті. Завдяки вашій плідній праці воїни АТО відчувають підтримку не тільки держави, а й можуть передати вітання своїм родичам. Гострого пера вам, влучного слова і мирного неба над головою. Слава Україні!», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 5 Червня 2015 17:17
Журналісти не повинні бути колегами з владними чиновниками, бо хто тоді контролюватиме ту нашу місцеву владу? Отже, вони повинні бути опонентами, особливо. на роботі.
Анатоль_ до Анонім Показати IP 5 Червня 2015 18:55
Журналістам-наш низький доземний уклін!
Степан Бандера Показати IP 5 Червня 2015 17:39
А як вас бандити запросять на вшанування і будуть грамоти роздавати, то теж підете?
крапка до Степан Бандера Показати IP 5 Червня 2015 17:58
Так більшість місцевих ЗМІ саме бандитів і обслуговує!:)))
споживач інфомації Показати IP 5 Червня 2015 20:38
Класичними стосунками ЗМІ і влади в цивілізованому світі вважаються такі, які трохи гірші, ніж в кота з собакою. В іншому разі журналістика перетворюється в примітивну технологію. А багатьом так званим журналістам, присутнім на цьому показі, треба перевірити себе на предмет професійної придатності. Треба об’єктивно на себе поглянути зі сторони. Почуття слова, вербальний слух - вони або є, або їх немає. Тут не буває поняття напіввагітний. Йти в журналістику без цих здібностей, означає змарнувати собі життя. Сумно, що нині з журналістикою така ж ситуація, як була в свій час з юристами, менеджерами, фінансистами-геніями - явне перевиробництво. Спостерігаючи за деякими (вибачте) журналістами, дивуєшся, як вони опинились в професії.
Анатоль_ до споживач інфомації Показати IP 5 Червня 2015 22:46
Шо ти мелеш?
Верба до споживач інфомації Показати IP 6 Червня 2015 00:16
Добре мати діло з розумними людьми. Поглянути на себе з боку. ноу проблем, тільки з якого? З низу, зверху? Стосовно того, як опинилися? Закінчили факультатив Пирожка і Щтинько.
ЗМІй Показати IP 6 Червня 2015 09:02
Про що можна казати якщо всі ЗМІ під кімось, є власник під дудку якого і "дудять". Невже ви такі наївні і о-то хочеться тро-ло-ло?:) Привітайте людей зі святом, бо таке є у календарі і... читайте далі...
Помста. Показати IP 6 Червня 2015 09:04
Багато є журналістів, яких треба пошановувати, але Ще більше бездарних, які руйнують усі людські цінності.
Ніка до Помста. Показати IP 6 Червня 2015 19:03
Деякі журналісти, що знають собі ціну, відмовилися від президентських нагород, бо не хочуть бути залежними від влади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus