USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку молилися за тих, хто покликаний доносити людям правду

5 Червня 2015 10:59
На важливості професії та великій відповідальності тих, хто покликаний доносити людям правду – журналістів, наголосив митрополит Михаїл під час богослужіння до професійного свята.

Заупокійну літію по спочилих волинських журналістах і молебень за здоров’я живих представників цього фаху з нагоди професійного свята відправили у Свято-Троїцькому кафедральному соборі сьогодні, 5 червня.

Зі словами вітання до присутніх представників волинських ЗМІ митрополит Луцький та Волинський Михаїл. Він зауважив, що благодать Святого Духу зібрала сьогодні у храмі журналістів, даючи можливість поглянути самим на себе, подумати про себе. Владика наголосив, що сьогодні їх вшановують через здатність володіти словом.

«Спочатку було слово, і слово в Бога, і Бог було слово, - такі слова Євангелія лунають, коли ми слухаємо богослужіння у пасхальну ніч. Власне, ці слова прозвучали, не якісь інші. Цей дар слова даний вам, дана влада володіти тим словом, скеровувати його. А це слово лягає на розум та душу тих, хто слухає, читає і бачить, тому це не лише нагорода, а й відповідальність, тому що словом можна зцілити, а можна вбити, можна підбадьорити, а можна довести людину до поганого вчинку», - наголосив Михаїл.



Митрополит подякував медійникам від імені церкви за підтримку волинян своїм словом, особливо нині, в складний для України час. Він зауважив, що Господь кладе на душу та розум журналістів здатність підібрати такі слова, читаючи та слухаючи які, люди вірять у завтрашній день, в нашу перемогу, в правду, в те, що в Україні усе буде добре. Владика подякував за ревне виконання свого обов’язку та донесення правди до слухачів, глядачів та читачів. Він відзначив, що там де правда, там є Бог, а хто з Богом, той є переможцем. Михаїл побажав, аби Господь укріпив та благословив працівників слова та всю Волинь.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТІ, ХТО ЗМІНИЛИ ПЕРО НА АВТОМАТ: ВОЛИНСЬКІ ЖУРНАЛІСТИ В АТО

У подарунок до свята кожному з присутніх журналістів священики подарували по книзі «Світло духовності і культури» із серії «Невідома Україна». Михаїл зауважив, що у книзі йдеться про колиску духовності та освіти – Києво-Печерську лавру. Він висловив побажання, аби спільні молитви сприяли тому, щоб усі святині належали українському народу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Правда Показати IP 5 Червня 2015 11:14
А чому ж ніхто не молиться за тих хто покликаний берегти природу - за екологів?! Вони роблять дуже вагому роботу для збереження довкілля.
Світлана до Правда Показати IP 5 Червня 2015 11:52
Підтримую! Сьогодні їхнє професійне свято. А хоть би слово чи вітання написали про них
Анонім до Правда Показати IP 5 Червня 2015 23:43
А хто заважає екологам попросити, щоб за них відслужили молебень? Молебні - це служби, які замовляють. І це може бути регулярно. Так як випускники замовляють. Не замовляють тільки Літургій.
лучанин до Правда Показати IP 6 Червня 2015 09:56
Еколог, ти хоча знаєш що там іде війна? А ти тільки думаєш як в депутати пролізти не понюхавши пороху. ЖУРНАЛІСТИ, БУДЬТЕ ЗУБАТІШІ ЩОБ ЗАВТРА НЕ БУЛО СОРОМНО!!!!
Степ Показати IP 5 Червня 2015 11:54
В ряжаного язик як помело, а правди в ньому мало.
Анонім до Степ Показати IP 5 Червня 2015 23:44
А Валік Марчук не дрємлєт.
888 Показати IP 5 Червня 2015 13:50
Саме головне, щоб всі памятали, і той ряжений теж: ЩО ГОЛОВНЕ- ЦЕ ДОНОСИТИ ПРАВДУ!!!!
Анонім до 888 Показати IP 5 Червня 2015 13:53
не всі на жаль це розуміють((((
так, зі сторони Показати IP 5 Червня 2015 23:54
до відома тим, хто навіть імені свого не пам*ятає. отець валентин зараз в донецьку узгоджує деталі щодо звільнення ще одного з наших полонених. це тим, хто строчити мастак, тільки жодної доброї справи в житті ще не зробив. хай всевишній допомагає іще одному волинянину повернутися додому живим....
Анонім Показати IP 7 Червня 2015 05:12
And did anyone ask the ukrainian people, if they really want, what is happening right now? When the USA invaded Irak, for example, the germans had something like a referendum and they choosed not to die for american "interests". But most of the guys, that are forcefully mobilized, wont return. And do they have a choice? What are they throwing their lifes away for? And what are these american "instructors" really are? Ask more questions! What would be, if there would be a war, but nobody takes part? Dont listen to the mafia and its massmedia, that took control over Ukraine.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus