USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ті, хто робить добрі справи». Форум волонтерів у Луцьку

10 Грудня 2014 16:36
Форум волонтерів відбувся у Луцьку. Його організаторами стали Центр волонтерів «Довіра» СНУ імені Лесі Українки в партнерстві з Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Волонтерський рух нині зазнав змін. Адже зараз без волонтерів немислима ані допомога військовим, ані допомога людям з особливими потребами. Щороку в Східноєвропейському національному університеті відбувався підсумковий форум, де студенти розповідали про свою роботу і ділился досвідом.

«Волинські студенти активно долучаються до волонтерського руху. Цей захід дає можливість активізуватися щодо такої діяльності. В зв’язку з нинішніми подіями волонтерство набуває інших обертів, бо ця людина – не просто доброволець, а важливий об'єкт в суспільстві. Такими заходами ми хочемо підкреслити їх важливу місію. Аби студенти знали про нашу діяльність. На захід ми запросили людей, які підтримують центр, залучають до реалізації програм. Наприклад, спільно з Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» наші волонтери реалізували програми «Подаруй дитині вишиванку» і «З добром у серці», - повідомила керівник Центру волонтерів «Довіра» Людмила Потапчук.
Студенти розповідають, що в університеті діє Школа волонтерів під керівництвом Надії Корпач. На початку навчального року першокурсників знайомлять з діяльністю Центру «Довіра», волонтерськими програмами, які діють в студентському середовищі. Зокрема, цьогоріч реалізували проекти «Рівний рівному», «Захисти себе від СНІДу», «Пелюстка надії», «Серце до серця», «Миколай про тебе не забуде», «Напиши листа солдату», «Обереги для бійців АТО» та інші.
Заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла, що нинішня ситуація в країні спонукала освоювати новий напрямок благодійної роботи – допомогу воїнам АТО. До реалізації цих програм долучилися й студенти. Особливо важливою є моральна підтримка, яку засвідчують молоді волонтери.

«Те, що відбувалося в останні роки, – стало принагідними поштовхами, щоб проявити доброту, милосердя. Військові події змінили ракурс бачення цієї потреби. Тепер це стало не лише спорадичною реалізацією, а головним у роботі і внутрішньою потребою. Ми побачили, як активізувалося суспільство в допомозі переселенцям, військовим. Важливо, що до волонтерства долучилися люди, які були далекі від цієї роботи – художники, працівники культури, бізнесмени. Завтра нас уже чекають у медзакладах, в психлікарні, бо в 2-х відділеннях лікуються наші воїни. Держава виділяє копійки на їх харчування. Окрім продуктів, їм буде потрібне й добре слово, тепла усмішка. І хто, як не ви, молоді люди, можете бути розрадою і підтримкою в такі хвилини. Також ми готуємо, хочемо відправити і продовольчі набори, і концертні бригади для підняття бойового духу в зоні АТО, напередодні Нового року. Лише спільними зусиллями ми зробимо добрі справи і я вірю, що ми наблизимо нашу перемогу такою концентрацією добра», - додала вона.
Студентам, які активно долучалися до волонтерської роботи, вручили подяки і символічні відзнаки – ручки і книги від студентів ЛНТУ «Архітектура Луцька в замальовках», які видрукували під час співпраці з Фондом.«Нехай ваша робота, можливо, не завжди фінансово значуща, але кожна краплина приносить величезну користь. Ту роботу, яку робите ви, може робити людина з ведиким серцем, яка не чекає нагороди, а допомагає тим, кому ця допомога потрібна», - привітав волонтерів від імені керівництва університету начальник відділу молодіжної політики СНУ Володимир Захожий.
Студенти долучалися й до реалізації акції «Все для перемоги», її організовував заслужений діяч мистецтв Віталій Іваницький.

«Волонтерство – річ добровільна, яка приходить свідомо і йде від душі. Ще у Біблії сказано: «Блаженний той, хто робить добро». І мені здається, що в тих, хто творить добрі справи, все в житті складатиметься добре. Ми маємо нагоду ще раз пересвідчитися, що ми гуртом. І колись ми з гордістю згадуватимемо, як були причетні до того моменту, коли треба було віддати частинку душі», - каже Віталій Іваницький.

До слова, ще одну акцію, яку організовували студенти – «Пластикова скарбничка», впроваджували в луцьких школах. Діти збирали кошти в навчальних закладах в опломбовані пластикові пляшки. Дітвора замість того, щоб купити жуйку або чіпси, жертвувала гроші для волинських бійців.

Студенти-волонтери додають, що наприкінці року їхня робота не завершується, а навпаки – активізується. Тож ті, хто став на цей шлях, уже не зможуть бути осторонь чужої біди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Микола Показати IP 10 Грудня 2014 17:27
Людмила Потапчук )) хороша жінка !!
анонімус Показати IP 10 Грудня 2014 19:43
хто всі ці люди? де партизани? де виробники буржуйок і балаклав? чому немає хлопаки з самооборони, який постійно біля варшавського стоїть?
до до анонімус Показати IP 10 Грудня 2014 21:27
ця стаття реклама фонду палиці. Вчись читати між рядків.
боєць Показати IP 10 Грудня 2014 21:33
хто ці всі люди? перший раз бачу їх обличчя, зігнали простих студентів,
Лучанин Показати IP 10 Грудня 2014 22:23
А де волонтери? Не бачу тих, що працюють в волонтерському центрі на Ковельській, немає і дівчаток-красунь із госпіталю, нема тих, хто продукти висилає на схід.
Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 22:44
Головний волонтер на даному заході -фонд Палиці. Не дарма і про допомогу його згадали - на слайді чітко видно відпочинок студентів у Буковелі)) на початку статті самі зазначили, що роль волонтера зараз надзвичайна, а про справжніх помічників так і не згадали( але головне, що І.М. Показалась, а то вже виборці запереживали куди ж пропала після 26 жовтня)
Аноніму Показати IP 10 Грудня 2014 23:33
Волонтер - це не лише той, хто працює для військових....є ще сироти, інваліди, онкохворі і їм помагають студенти, благодійники. Палиця і його фонд ці програми здійснюють давно. На сайті фонду є інформація за 2 роки.
студент Показати IP 11 Грудня 2014 00:25
Це форум студентів.Щорічний звіт.
брєд Показати IP 11 Грудня 2014 07:11
форум волонтерів університету і фонду палиці? для чого робити такі назви і не запрошув всіх хто активний?
той, хто бачив справ Показати IP 11 Грудня 2014 15:28
одні незнайомі обличчя...волонтери, яких ніхто ніде не бачив((((((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus