USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Ті, хто зараз проти, раніше голосували за: як луцькі депутати маніпулюють темою оренди котельні

22 Листопада 2023 13:05
Група депутатів Луцької міської ради показово обурилася продовженням оренди котельні, що на вулиці Карбишева. Мовляв, лучан таким чином заганяють у кабалу. Ті, хто зараз так переймається долею лучан, неодноразово самі голосували за продовження оренди котельні. До того ж, свого часу своїм «за» вони дозволили орендувати місту котельню. Тепер ці люди «перевзулися» і стали гнути іншу лінію, нібито вони тут ні до чого.

31 жовтня на сесії Луцької міської ради депутати розглядали питання щодо продовження оренди котельні, яка розташована на вулиці Карбишева, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Обранцям громади пропонували підтримати продовження договору оренди ще на три роки. Окремі депутати виступили категорично проти такої ідеї. Серед них – депутатка від фракції громадянського руху «Свідомі» Алла Надточій.

«Якщо ми подивимося, скільки загалом будемо витрачати до 2027 року коштів, то, певно, вже можна було би з міського бюджету побудувати нову котельню, і це було би дешевше та вигідніше для людей. Платники податків нашого міста будуть витрачати кошти на цих орендарів і збільшуватимуть їхні статки. І все», – сказала вона.

Аллу Надточій підтримали колеги з фракції «Свідомі». До критики продовження оренди котельні долучилися і депутати з фракції політичної партії «Європейська Солідарність».

«Це не вихід, коли ми витрачаємо такі шалені кошти для того, аби їх просто спалювати», – зазначила депутатка від фракції партії «Європейська Солідарність» Алла Доманська.

Того дня, 31 жовтня, депутати Луцької міської ради більшістю голосів підтримали продовження оренди котельні на вулиці Карбишева. «Свідомі» були проти.

Читати ще: У разі блекауту +18° у квартирах не буде. Інтерв’ю з директором «Луцьктепла»

На сайті інформаційного агентства «Конкурент» з’явилася низка статей про те, що міська рада, а конкретно мер Ігор Поліщук «пропхнув» кабальну схему оренди котельні.

Зауважимо, що керівником і кінцевим бенефіціарним власником видання є Тарас Шкітер – голова фракції руху «Свідомі» в Луцькій міській раді. А головний редактор «Конкурента» – депутат міської ради від фракції руху «Свідомі» Андрій Лучик.

А тепер про щирість і політичну відповідальність. Уперше місто взяло в оренду котельню на вулиці Карбишева у 2016 році. Дозвіл на це надали депутати Луцької міської ради. Відповідно до результатів голосування, Алла Надточій, яка тоді теж була депутаткою, проголосувала за. Підтримав, до слова, це рішення й тодішній депутат Андрій Покровський. Останній – засновник громадянського руху «Свідомі».
У жовтні 2019 року депутати голосували за продовження договору оренди котельні на Карбишева. «Свідома» Алла Надточій проголосувала за. Андрій Покровський був відсутній на сесії.
У липні 2020 року депутати знову голосують за продовження договору оренди котельні. Голосування відбувалося дистанційно. І цього разу депутатка Алла Надточій віддала свій голос за. Навпроти прізвища Андрія Покровського – порожня клітинка.
Квітень 2021 року. Знову голосування за продовження оренди котельні, що на вулиці Карбишева. Це вже голосування нині чинного депутатського складу Луцької міської ради. Як бачимо, всі депутати, за винятком одного, підтримують продовження оренди котельні. За голосує вся фракція руху «Свідомі». Підтримують продовження оренди і всі депутати фракції партії «Європейська Солідарність».
Що ж тепер? Нині «свідомі» депутати виступають проти продовження оренди котельні. Кажуть, що її власник торік невиправдано підняв плату за оренду (а це додаткові витрати з бюджету), а саме продовження оренди – кабала для лучан.

«Коли голосували рішення про зміну вартості оренди котельні, то це відбувалося винятково зі зміною оцінки майна, яке було здійснено відповідним експертом з оцінки. Щодо того, що в котельню вклали 20 мільйонів гривень, то це не відповідає дійсності. У котельню не вкладено ні копійки. Ми є заручниками ситуації, яка склалася в 2004 році, коли цю котельню було передано в приватні руки», – прокоментував Луцький міський голова Ігор Поліщук.
Історія з приватизацією найбільшої в Луцьку котельні розпочалася у 2004 році. Завдяки старанням тодішньої влади й бізнесменів котельня, яка була у власності міста, опинилася в приватних руках. З 2016 року місто стало її орендувати. Місто – справді в заручниках, бо потрібно платити приватникам, щоб в оселях лучан було тепло. Щоправда, деякі обранці громади, очевидно, намагаються маніпулювати цією темою й тягар відповідальності перекласти на інших. Політична пам'ять у суспільства, кажуть, коротка, тож нагадати, хто почав усю цю історію і її підтримував, видається досить доречним.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, на сьогодні альтернативи, аби відмовитися від оренди котельні на вулиці Карбишева, немає, адже вона обслуговує велику кількість споживачів із Завокзального мікрорайону – до 45% усіх споживачів у місті. І підприємство, і міськрада, однак, вживають заходів, щоб зменшити залежність від цієї котельні.

Відповідну роботу було розпочато саме за каденції Луцького міського голови Ігоря Поліщука, наголосив Іван Скорупський. «Луцьктепло» встановило на всі житлові будинки, під’єднані до котельні на Карбишева, індивідуальні теплові пункти, щоб зменшити використання теплової енергії. Також, аби зменшити тепловтрати, підприємство поступово оптимізовує мережі, планують будівництво нової котельні та розконсервування додаткової.

«Частину коштів, отриманих у рамках кредиту від Євробанку, ми плануємо спрямувати на будівництво твердопаливної котельні. Це також дозволить зменшити залежність від котельні на Карбишева. Крім того, маємо законсервовану котельню на Конякіна. Вона в разі потреби може працювати й виробляти теплову енергію для частини споживачів. І новозбудована твердопаливна котельня, і котельня на Конякіна разом зможуть забезпечувати потребу 15-20% споживачів. Саме тому ми поки що не експлуатуємо котельню на Конякіна. Немає сенсу наймати персонал, виплачувати заробітну плату, якщо теплова енергія покривається з одного джерела», – сказав директор «Луцьктепла» Іван Скорупський.

Щоб побудувати нову котельню необхідної потужності, яка зможе забезпечити потреби всіх споживачів Завокзального району, треба до 35 мільйонів євро (залежно від типу обладнання).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Лучанин Показати IP 22 Листопада 2023 14:07
Котельня - стратегічно-важливий обʼєкт. Її не потрібно орендувати, її необхідно націоналізувати, повернути у власність міста. Тих осіб, які влаштували приватизацію - під суд.
Ще не зовсім свідоми до Лучанин Показати IP 22 Листопада 2023 16:55
Ну давай вонючка, засуди і націоналізуй.
До Лучанин до Лучанин Показати IP 22 Листопада 2023 18:20
Спочатку створи партію "Назад в соціалізм". Потім проведи її до Верховної ради. Завоюй або купи більшість депутатів у ВРУ і прийми закон про націоналізацію котелень. А так всі твої базікання лише базікання
санітар до До Лучанин Показати IP 22 Листопада 2023 20:04
Херовий ти "аналітик".
?! до До Лучанин Показати IP 23 Листопада 2023 07:43
І закон "ПРО ТРИ КОЛОСКА".
Лучанин до До Лучанин Показати IP 23 Листопада 2023 10:06
До чого це. Навіть в найбільш капіталістичних країнах влада відстоює свої інтереси і стратегічні речі нікому просто так не віддають. Якщо є важливі розробки(військова сфера, високі технології, енергетики) і вони у приватних компаніях, то це все контролюється і оберігається, щоб не потрапило до третіх сторін, організацій, країн. Тобто віддати в приватні руки котельньо, щоб потім будувати нову - це якийсь суперстратегічний інвестиціний план, грандіозний бізнес проект?
Таки так Показати IP 22 Листопада 2023 15:02
Поганці вони. Слів немає. Але де були очі в інших
Василь Показати IP 22 Листопада 2023 15:13
"завдяки старанням тодішньої влади і бізнесменів .. котельня опинились у приватних руках.."-точніше,вкрали.А наш самий гуманний суд дану крадіжку затвердив.А впровадження залежних ІТП на непідготовлені будинки привели ще до більшого потоку скарг.Вже не тільки у завокзальному районі проблеми.а і на районі ЛПЗ різко зменшився перепад тиску в мережі,пропадає циркуляція в будинках.Котельні знаходяться на великій відстані від будинків,котельня на Карбишева ще і на 20м вище нуля будинківПроблема серйозна і потребує не гарикання між депутатами,а грунтовного обговорення з проектантами і громадкістью.
лучанка Показати IP 22 Листопада 2023 15:41
Недавно Скорупський казав (є в Інтернеті) що не планують будувати котельню - вже планують! то вона коштувала 40 млн. євро - вже подешевшала до 35. Хвалиться ІТП, а то нічого що ми, жителі багатоквартирного будинку, платимо ті кредити, що вони понабирали на той ІТП?. Ми ж думали спочатку що ІТП за рахунок коштів якогось гранту, чи іншої якоїсь міжнародної допомоги - то й погодились, а тепер голова ОСББ пояснює чому тепло не подешевшало для жильців - бо ж кредит !!!!
Ще не зовсім свідоми до лучанка Показати IP 22 Листопада 2023 16:58
Що ви постійно щось думаєте як діти малі. Подорослішайте полішуки... думали безплатно ... йдіть по селах корів випасайте, поки трава безплатна.
Не до лучанка Показати IP 22 Листопада 2023 20:36
пизди курва. Ніякі кредити ви не платите.
Луцьк Показати IP 22 Листопада 2023 16:47
Голосували ЗА, а після підняття ціни оренди проголосували ПРОТИ. Перевзулися. Якесь дивне трактування перевзування.
Виборці Показати IP 22 Листопада 2023 17:30
Повернення котельні у комунальну власність - має бути одним з найважливіших пріорітетів у програмі міського голови ! Це має стати для нього піар-технологією у виборчій кампанії ! Кінцева мета - злодії наказані, котельня у власності міста, а люди у теплі ! І тільки тоді він зможе сказати, що він дійсно турбується і робить усе для лучан !
турист Показати IP 22 Листопада 2023 17:45
Алла Надточій ще красивіша стала...
Ууууу Показати IP 22 Листопада 2023 21:23
В коментах зборище ідіотів-совкодрочерів. При чому самі ж і обрали міську владу, а тепер ниють. Совкова худоба.
Клава Показати IP 23 Листопада 2023 04:26
колись зловтішались: одна доня розумна - на тобі музшколу, друга тупа - на тобі котельню..
Аааааа до Клава Показати IP 23 Листопада 2023 13:50
А тобы клаво, що нычого не перепало, бо ти ТП?
123 до Аааааа Показати IP 24 Листопада 2023 04:11
ІТП - індивідуальна тепла пані. модель економ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus