USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«За кого найбільше просять, тих і обмінюють»: мер Луцька пообіцяв допомогти рідним полонених та зниклих безвісти воїнів

2 Грудня 2022 12:05
Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрівся з матерями та дружинами військовослужбовців 2-го стрілецького батальйону та 115-ї окремої бригади територіальної оборони, які перебувають в полоні та вважаються безвісти зниклими в результаті збройної російської агресії.

Окрім жінок Луцької міської територіальної громади, на зустріч з Ігорем Поліщуком завітали представники сімей, які мають аналогічні проблеми з пошуком своїх рідних, йдеться на сайті міської ради.

Присутні розповіли, що мають відео та фотодокази, що їхні чоловіки та сини живі і перебувають в полоні. Іноді навіть телефонують. Однак потрапити до списку військовослужбовців, яких обмінюють, не можуть. Практично усі волинські хлопці в полоні у ворога перебувають з 23 травня. Тож вони просять Ігоря Поліщука посприяти якомога швидшому обміну своїх рідних.
Міський голова розповів, що в Луцьку працює центр підтримки сімей військовополонених та військовослужбовців, які пропали безвісти, де надають усю необхідну підтримку.

«Дуже важливо правильно оформити усі документи та чітко сформувати запити, особливо для тих родин, у кого є безвісти зниклі хлопці. Тоді робиться запит у Міжнародний комітет Червоного Хреста. Вони, у свою чергу, звертаються на російську сторону. Російський Червоний Хрест цю інформацію уточнює та відписує, щоб було розуміння, чи перебуває військовослужбовець в полоні, чи ні і де він знаходиться», - розповів він.
«По усіх ваших синах та чоловіках я особисто підготую офіційні листи на Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених. Адже у нас якось так відбувається, що ті, за кого найбільше просять, тих і обмінюють в першу чергу. За тих, за кого не просять чи не показують по телевізору, не має інформації та шуму, то їх обмінюють пізніше. Тому ми будемо цю інформацію поширювати. У нас є полонені і 36-ї бригади морської піхоти, і азовці, і прикордонники, і інші. Зараз подумаємо, як правильно усе зробити й по хлопцях зі стрілецького батальйону та 115-ї бригади. Я особисто поспілкуюся з керівником центру обміну полоненими та попрошу за усіх наших хлопців», - запевнив Ігор Поліщук.
Після зустрічі в міській раді, усі матері та дружини волинських бійців пішли у центр підтримки сімей військовополонених та військовослужбовців, які пропали безвісти, аби чітко та правильно сформувати увесь пакет необхідних для подальшої роботи документів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus