USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Понад 15 тисяч людей зникли безвісти під час війни в Україні

26 Листопада 2022 07:36
Директор Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти (ICMP) Метью Холлідей заявив, що під час війни в Україні зникли безвісти вже понад 15 тисяч людей.

Про це пише ТСН з посиланням на Reuters.

Він зазначив, що наразі невідомо, скільки людей силоміць перемістили, утримують під вартою в Росії, розлучені зі своїми сім'ями, або померли та поховані в імпровізованих могилах.

За словами Холлідея, цифра в 15 тисяч є консервативною, якщо врахувати, що в одному лише Маріуполі, за оцінками української влади, загинули або зникли безвісти 25 тисяч людей.

«Цифри величезні, і проблеми, з якими стикається Україна, величезні», – сказав директор комісії.

Він вважає, що процес розслідування справ зниклих безвісти в Україні триватиме роками, навіть після припинення бойових дій.

«Наразі головне – вжити всіх заходів, щоб забезпечити ідентифікацію якомога більшої кількості осіб. Більшість зниклих безвісти та загиблих є жертвами воєнних злочинів, тому винні мають бути притягнуті до відповідальності», – додав Холлідей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus