USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тільки місцеві і 4 поїздки на день. Пільговий проїзд у Луцьку може змінитися

5 Січня 2017 14:12
Після введення електронного обліку пасажирів у електротранспорті, у Луцьку пропонують обмежити пільговикам безкоштовні поїздки і «відсікти» нелучан.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради 5 січня.

Нагадаємо, в Луцьку планують з весни впровадити електронний облік пасажирів. Щоправда, до тендеру на переоснащення підприємства, відповідно до якого тролейбуси мають обладнати валідаторами та іншими технічними новаторствами, є чимало запитань. Адже в тендері виграла «потрібна фірма».

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ЦЕ У МАТЕРІАЛІ: ТЕНДЕР ДЛЯ ЛПЕ: ВИГРАЛА «ПОТРІБНА ФІРМА», ЯКА ВПРОВАДЖУЄ СИСТЕМУ-КЛОН З РОСІЇ

Зі слів заступника міського голови Сергія Григоренка, ця система вирішить декілька питань: допоможе з’ясувати, скільки пільговиків їздить електротранспортом, адже коефіцієнт, призначений державою, на його думку, «роздутий»; обмежить кількість поїздок і допоможе відсікти «не лучан».

Зокрема, пояснює він, пільговикам Луцька пропонують виготовити «картку лучанина», щоб з часом тільки жителі міста могли користуватися пільговим проїздом. Бо, мовляв, на це витрачаються кошти луцького бюджету. Крім того, пропонуватимуть у міській раді обмежити кількість пільгових поїздок до 4 на день, щоб пільговики не їздили безлімітно.

Зауважимо, в бюджеті Луцька на 2017 рік передбачається на пільговий проїзд 20 мільйонів гривень, а торік це коштувало місту більше 30 мільйонів.

Депутат Григорій Пустовіт зазначив: проблеми на ЛПЕ валідатори не вирішать. На його думку, підприємству потрібен ефективний менеджмент. Його підтримав і депутат Борис Смаль, адже, додав він, керівник ЛПЕ так і не представив депутатам стратегію розвитку підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
СССР Показати IP 5 Січня 2017 14:17
Не можна ділити Україну на Лучан і не Лучан
ОЙОЙОЙ Показати IP 5 Січня 2017 14:31
АЛЕ ТИ НЕ ВІЧНИЙ ,БЕЗГРАМОТНИЙ " НЕ ПАН" який григоренко, БО ХВАТИТЬ ЗА СПИНОЮ ТЕСТЯ ПОСАДУ ОБІЙМАТИ І ДІЛИТИ УКРАЇНЦІВ НА МІСТО І СЕЛО. А ЯКІ ПІЛЬГИ СЕЛУ ПРОПОНУЄШ? З ПАРТІЇЇ ВИТУРИЛИ, А З ПОСАДИ ТАКОЖ ПІДЕШ, О Д Р О Б А Л О БЕЗГРАМОТНЕ, НА ПОДІУМ В СТРИПКЛУБ З СВОЄЮ ПАСІЄЮ РОЗЛУЧНИЦЕЮ. ОТАМ ВАМ ОБОМ МІСЦЕ ПРИГОТОВЛЕНО....
СеСеСеРу Показати IP 5 Січня 2017 14:36
Потрібно ввести міській проїзний квиток. Квиток видавати на три місяці. Для малозабезпечених - безкоштовний, для осіб, які мають щомісячний дохід не вище 3500 грн. в півціни, для всіх інших відповідно до собівартості транспортного засобу. А ще розігнати цю романівську команду виконкому. Єдине, що вони вміють - красти і латати дірки. Довели Луцьк до краю.
Не лучани Показати IP 5 Січня 2017 14:44
просимо Григоренка провести виїзну зустріч з не лучанами, і хай він особисто повідомить не лучанам, що вони не лучани і пільговим проїздом користуватись не будуть. Ха ха
Анонім до Не лучани Показати IP 5 Січня 2017 15:23
вони самі до нього в гості завітають
maха до Анонім Показати IP 5 Січня 2017 15:58
вовка боятись в ліс не ходити
Анонім до maха Показати IP 5 Січня 2017 21:18
не забудь памперс одіти
місцева до Не лучани Показати IP 5 Січня 2017 15:54
а я підтримує це рішення !!!
Токар ПМК Показати IP 5 Січня 2017 14:50
Всі пасажири повинні оплачувати проїзд .!!! Тим хто має пільги , через пенсійний фонд і службу соц.захисту ,- з державного бюджету на рік видавати додаткові кошти. І всі питання будуть вирішені ,проще пареної ріпи ...!!!
Панянка Показати IP 5 Січня 2017 14:58
Оце так в нас влада. З малозабезпечених хочуть потянути і собі потім авто нові купляти, це ж ганьба !Самі задекларовують такі статки то там і пільги дупатутам ВР і начальникам Луцької міської ради все -нічого не забирають а якщо бідний то ще й те забирають. Ну ганьба!!!!!!!!!!!!Не влада а обдираловка 3200 дають а іншою рукою ще більше забирають собі в казну а потім за наші гроші зажираються
Цікаво до Панянка Показати IP 6 Січня 2017 19:28
«3200 дають»-Кому дають???В мене тільки забирають.Невже тільки в мене???
Анонім Показати IP 5 Січня 2017 15:26
і де раманюк понабирав тих невігласів-заступників григоренків, яковлєвих, які плювати хотіли на людей ? мабуть сам такий. тоді всі гуртом у відставку !!!!!!!!!
лучани Показати IP 5 Січня 2017 15:35
Бідні не повинні шастати по місту , використовуючи транспорт.
Людмила до лучани Показати IP 5 Січня 2017 16:13
Хай платять по 50 коп. пенсіонери,пільговики. Першокласники і всі школярі платять.Треба рятувати єдиний наш транспорт
Анонім до лучани Показати IP 5 Січня 2017 22:38
правильно. і на транспорті написати "nur für die Deutschen"
Rygor Показати IP 5 Січня 2017 20:18
Монетизуйте пільги,відмініть посвідчення і всі будуть самі вирішувати скільки і куди їхати,незалежно де живеш.
ввв Показати IP 5 Січня 2017 20:58
може намі "світлі уми" ..як в ссср не давати паспорта сільським жителям щоб не втікали з сіл... ,,,, і чому думають що пенсіонери від жиру.. катаються весь час на траліках... може вони шукають на тому ринку щось дешевше купити ... щоб не здохнути..
ветеран Показати IP 5 Січня 2017 23:21
Пільгу затверджено на верховні раді України законом. Тут тіпа перець Григоренка в Луцьку вносить свою писульку і відміняє закон України. Смішно з таких чинуш.
Наталка Показати IP 8 Січня 2017 13:31
На мою думку міска влада такими методами хоче щоб сільські ради приєднувались до міста. Вони вже заборонили приймати дітей з приміських сіл в Луцькі школи та садочки. А зараз взялись за проїзд, далі знову щось придумають.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus