USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Ткаченко назвав два свята, які планують не переносити на будні

30 Листопада 2021 17:19
У вересні цього року Мінкульт спільно з Інститутом національної пам’яті активно говорили про те, що від наступного року нібито можуть перестати переносити вихідні на будній день, якщо свято припадає на суботу чи неділю. Однак, як пояснив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, це стосуватиметься лише двох святкових дат.

Про які саме свята йдеться, він розповів 30 листопада в ефірі «Сніданку з 1+1».

Так, за словами міністра, йдеться про 8 березня та 1 травня. Планується, що якщо ці свята припадуть на суботу або неділю, то на найближчі будні дні вихідні переноситися не будуть.

«Це комплексне питання стосовно всіх свят – і офіційних, і неофіційних. Серед них було обговорення того, що лише два свята, йдеться не про перенесення свята, а про перенесення вихідних. Це 1 травня та 8 березня. Це загальноєвропейська традиція, і навіть у Радянському союзі не було наступного дня вихідного», – зазначив очільник Мінкульту.

Водночас Ткаченко наголосив, що це не стосуватиметься усіх інших традиційних та офіційних свят.

«Усі інші традиційні свята: Новий рік, Різдво, Пасха, Трійця – залишається як і було, тобто вихідні будуть переноситися на будні дні», – пояснив міністр та додав, що офіційно фінального документу щодо цього ще немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 30 Листопада 2021 20:12
зайнятись більше нема чим, що Мінкульту, що інституту пам'яті, вже до свят дійшли, дійсно в нас так багато вихідних, працюйте чорні,сонце ще високо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus