USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Толіку дуже погано»: щоб не померти, 3-річному малюку з Волині потрібні три донори крові в день. Відгукнувся лише один

5 Грудня 2021 17:45
Трирічному Анатолію Юзепчуку, який перебуває у дитячій онкогематології, терміново потрібно донори крові. На жаль, стан здоров’я дитини дедалі погіршується, тож терміново потрібне переливання крові. Утім, попри заклики волонтерів, за тиждень відгукнувся лише один донор, а для порятунку життя малюка їх потрібно щонайменше троє на день.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила засновниця БФ «З Богом у серці» Марія Бадалян.

Дитина хворіє з вересня 2020 року. Діагноз – лімфогранулематоз, гепатоспленомегалія. Станом на 5 грудня стан хлопчика вкрай важкий. Для того, щоб підтримати його життя й стабілізувати стан, необхідне переливання крові, але донорів критично не вистачає.
«Толіку дуже погано, негайно потрібне переливання крові. Проте за тиждень відгукнувся тільки один донор, а це критично мало. Потрібно щонайменше три донори на день. Тільки чоловіки, і обов’язково ті, хто хоч раз здавав кров раніше», - благає небайдужих волинян Марія Бадалян.
Читати ще: у Луцьку шукають донорів для 3-річного хлопчика

Жінка щиро подякувала усім, хто долучився до збору коштів на обстеження хлопчика, однак із жалем повідомила, що стан його настільки важкий, що він нині нетранспортабельний.

«ПЕТ-КТ Толіку вкрай необхідне, адже йому стає дедалі гірше, і потрібно з’ясувати чому. Ми зібрали необхідну суму і лишень чекали вказівок лікарів для сплати рахунку. Однак поїздку до Києва відкладають уже вдруге: у Толіка дуже погані аналізи. Вирушати в дорогу наразі неможливо. Сподіваємось, що згодом зможемо повідомити вам хороші новини. А поки просимо ваших молитов за Толю», - благає волонтерка.

Читати ще: У Луцьку помер трирічний хлопчик, якому шукали донорів крові

Здати кров можна з понеділка у Центрі крові на Волі, 47. Обов’язково потрібно вказати, що на ім’я Анатолія Юзепчука, який лікується у онкогематології Волинської обласної дитячої лікарні. Також потрібно зазначити, що кров здається на тромбоконцентрат. З собою необхідно мати паспорт, сертифікат про вакцинацію не потрібен. Для донорства підходять лише чоловіки з 3+ групою крові.

Проконсультуватись стосовно протипоказів, порядку підготовки до здачі крові, а також задати усі питання, що хвилюють, можна за телефоном 095 010 7221.

Волонтери БФ «З Богом у серці наголошують, що телефонувати можна у будь-який час.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Віктор Показати IP 5 Грудня 2021 19:57
Кров можна здати будь-якої группи?
Юля до Віктор Показати IP 5 Грудня 2021 20:52
Для донорства підходять лише чоловіки з 3+ групою крові.
Арафат до Віктор Показати IP 5 Грудня 2021 21:09
3+
Forester Показати IP 6 Грудня 2021 11:41
Хто плануватиме їхати здавати кров враховуйте, що здача крові на тромбомасу займає приблизно 40хв. + перед тим треба здати на місці власну кров на аналіз і дочекатись результату цього аналізу та дозволу місцевого терапевта. Крім того, в цьому пункті є лише 2 ліжка для такої здачі крові. Якщо приїжджає більше людей - доводиться трохи посидіти у черзі. Розраховуйте свій час.
Донор Показати IP 6 Грудня 2021 13:55
Я вже здавав кров (в мене якраз 3+). Прохання до всіх небайдужих - будь-ласка, попитайте всіх чоловіків яких знаєте, знайомих, друзів, колег по роботі і попросіть здати кров малюку. Багато хто боїться цієї процедури, але повірте, робити добро дуже легко.
Ігор Показати IP 19 Грудня 2021 12:27
Куди можна перерахувати кошти для донора? Дякую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus