USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

ТОП-10 кращих мотопомп за даними інтернет-магазину «З Торгом»*

10 Січня 2018 09:00
Мотопомпа – пристрій настільки актуальний, що важко назвати галузь, де б він не був задіяний. Геологія, нафтопереробна, хімічна і лісова промисловість, пожежні і рятувальні бригади, комунальники – це далеко не повний перелік бізнесових структур, які і дня не можуть обійтись без використання мотопомпи. Те ж саме і в побуті. Нею відкачують воду із затоплених підвалів, поливають городи і поля, подають воду в будинок.

Фактично, всі ці завдання можна виконати й електричним насосом, проте цей агрегат прив’язаний кабелем до розетки, а тому радіус його дії завжди обмежений. А от мотопомпа – цілком і повністю автономна, її можна встановлювати на будь-якій поверхні, в потрібному місці. Крім того, електронасосу далеко до тих показників продуктивності і потужності, які демонструє бензинова помпа.

Серед великого розмаїття мотопомп, які сьогодні можна придбати в Україні, є ТОП-10 найкращих.

Це бензинові насоси, які відзначаються:

- високою якістю в поєднанні з помірною ціною;

- надійністю і довготривалістю, про що свідчать позитивні відгуки покупців в інтернеті;

- хорошим сервісом від виробника, як по гарантіїї, так і після її закінчення.

Зрозуміло, що саме такі мотопомпи б’ють рекорди продажу на всіх, без винятку, сайтах. Деякі з них популярні настільки, що часто відсутні в інтернет-магазині, проте покупець готовий чекати, скільки потрібно, щоб отримати саме цю модель і ніяку іншу.

Серед пристроїв, які ввійшли в ТОП-10, ви легко зможете вибрати мотопомпу, яка ідеально підходить для ваших завдань і потреб.Всі моделі представлені на сайті storgom.ua, на якому ви зможете придбати зі знижкою будь-яку з присутніх моделей.

1. Hyundai HYH 51
Переможець рейтингу – корейська бензинова помпа. Виробник – всесвітньо відома торгова марка Хюндай, яка завжди відзначається оптимальним поєднанням ціни і якості товару. Конструкція цієї моделі ретельно продумана і розроблена таким чином, що дає можливість подавати воду на велику відстань і висоту. Тобто завдання, з яким вона справляється найкраще – полив сільськогосподарських угідь.

Недаремно цей насос часто називають «фермерським». Він надзвичайно популярний саме серед невеликих аграрних господарств. Помпа витривала і економна. Качає півтонни чистої води за хвилину. Може працювати без зупинки і дозаправки тривалий час. Високий стовп води дає можливість використовувати її і для гасіння пожеж. Компактна, неважка. Легко переноситься з місця на місце однією людиною. Рама зварена з товстої металевої труби, гарно гасить вібрацію і надає необхідну стійкість навіть на нерівній поверхні.

Плюси:

Професійний мотор Hyundai r 210, якому притаманні надійність і помітна економія пального;

Високий клас захисту двигуна від недостатньої кількості мастила, перевантаження і перегріву;

Здана подати воду на висоту 75 метрів;

Виготовлена з литого алюмінію, стійкого до корозії;

В комплектацію входять всі необхідні перехідники і муфти для кріплення шлангів.

Мінуси:

На жаль, вихідний патрубок лише один і доробити ще один вихід неможливо. Тобто подати воду в кількох напрямках одночасно цей пристрій не зможе;

Невисока продуктивність;

Не призначена для перекачування брудної води.

2. Konner & Sohnen KS 80
Ця мотопомпа – для професіоналів. Теж дуже популярна серед фермерів. Вона не подає воду настільки високо, як попередня, зате продуктивність – вдвічі більша. Вхідний і вихідний патрубки збільшені до 80 мм в діаметрі. Насос качає тонну води за хвилину. Не боїться високих навантажень. Хоча працює теж лише з чистою водою, проте допускає частинки бруду, величиною в 9 мм. Витривалий, оскільки внутрішні частини посилені, виготовлені із міцних матеріалів, стійких до абразиву. Виробник цього якісного і витривалого агрегату – німецька компанія Konner&Sohnen, яка в 2016 році завоювала титул «Товар року» в Україні. Двигуни від KS відомі в цілому світі тим, що невибагливі, а ресурс роботи – вище середнього показника. На кожному з них – номерне лазерне гравірування. Воно дає можливість уникнути підробок і контролювати якість в процесі використання.

Плюси:

Фірмовий двигун KS з унікальним серійним номером і запасом потужності на 7 к.сил;

Посилена крильчатка і сальники;

Висока продуктивність – 1000 літрів за хвилину;

Цільнолитий алюмінієвий корпус.

Мінуси:

Невелика відстань подачі води, всього 30 метрів.

3. Iron Angel WPG 80
Прекрасний представник побутової техніки від популярної голландської торгової марки Iron Angel.Товари від цієї компанії в народі називають «залізними конячками» через їхню неймовірну витривалість і невибагливість. Недаремно в 2017 році бренд Iron Angel заволодів титулом «Вибір України». Помпа надійна, якісна і недорога. Коштує на 100 доларів дешевше, ніж німецький агрегат, а робочі параметри – такі ж: 1 тонна води за хвилину на висоту 30 метрів. Двигун розвиває потужність 6,5 к.сил. Дану модель найчастіше використовують на дачних ділянках, для поливу городів. Бере воду з цистерни, колодязя, озера (не дуже брудного). Патрубки збільшені до 80 мм, це найбільш поширений розмір.

Плюси:

Високоякісна і недорога, від відомого і надійного виробника;

Значна продуктивність і хороша потужність;

В коплекті є фільтр грубої очистки. Він затримує крупні частинки, які можуть бути в воді.

Мінуси:

Воду з намулом і дрібними камінцями перекачувати не можна.

4. Hyundai HYT 81
Ще один агрегат від південнокорейского бренду Хюндай попав в десятку найкращих. Це професійна мотопомпа. На відміну від попередньої, вона здатна пропускати дуже брудну рідину. Допускаються шматочки глини, намулу і навіть невеликі камінці, розміром на 3 см. Внутрішні частини насосу настільки міцні, що легко переносять їх удари. Витривалість вражає – при правильному використані працює 2 тисячі мотогодин без капітального ремонту. Потужний, перевірений часом, корейський двигун, сталевий каркас, сучасний дизайн. Пристрій актуальний для комунальних підприємств. Вони використовують його, щоб викачати воду і болото із затоплених підвалів, колекторів. Ще одна поширена сфера викристання – викачування і висушування озер або болотяних забруднень на будовах.

Плюси:

Відмінна продуктивність: 900 літрів води з глиною, піском, намулом і камінням за 1 хвилину;

Оригінальний мотор від виробника з великою потужністю на 7 к.с.;

Швидкорозбірна конструкція: якщо заб’ється фільтр, зняти і почистити неважко.

Мінуси:

Немає.

5. FORTE FP30C
Форте – це китайський виробник «техніки для народу». Випускає недорогі і якісні товари, тому користується заслуженим попитом серед населення України. Дана модель найбільш популярна в сільському господарстві. З її допомогою зручно поливати ділянку, що знаходиться на висоті або віддалена від озера і ставка. Часто використвується для подачі води на будівництві. Відстань подачі – 30 метрів. Реальний показник продуктивності – біля 800-900 л за хвилину, виробник трохи завищив його в робочих характеристиках, вказавши 1 т.

Вода в ідеалі повинна бути чиста, проте, якщо є дрібні домішки піску і бруду, то насос їх пропустить без шкоди для себе. Продуктивність – майже та сама, що і в німецьких і голландських моделей, а ціна - набагато нижча. Шланги приєднують стандартні, на 8 см в діаметрі.

Плюси:

Дешеві запчастини, які завжди є в наявності;

Ресурс двигуна збільшений до 1200-1500 мотогодин;

Призначення – для чистої води, але дрібних домішок не боїться.

Мінуси:

Невелика відстань подачі води;

Не витримує щоденного професійного використання. Побутова модель.

6. Iron Angel WPGD 90
Ця бензинова помпа родом із Голландії. Виробник - вже відомий нам бренд Iron Angel, насоси якого настільки продуктивні, що серед десятки найкращих представлені аж трьома моделями. Призначення даного агрегату - перекачування дуже брудної рідини. Замуленої, засміченої, з домішками глини чи піску. Фермери використовують її для осушення заболочених грунтів, будівельники – для очищення фундаменту від болотних вод. Найпоширеніше застосування – в комунальних службах та аварійних бригадах МНС. Ніякий пристрій так швидко не відкачає воду із затопленого підвалу і колектора. Патрубки мають 9 см в діаметрі, тому тиск збільшений, а продуктивність сягнула до 1,3 тонни. Внутрішні частини насоса виготовлені з найбільш витривалих матералів, які не тріскають і не деформуються від шквалу каміння і бруду. Доступ до фільтрів і крильчатки швидкий і легкий, щоб очищати їх після кожного перекачування.

Плюси:

Витривала модель, здатна працювати під значним навантаженням;

Велика продуктивність – 1300 л рідкого бруду за хвилину;

Надійна чавунна крильчатка, практично вічна.

Мінуси:

Висота натиску всього 25 метрів, тому на велику відстань воду не подасть.

7. Koshin KTH-100X
Японський потужний агрегат, оснащений найкращим в світі двигуном від ТМ Хонда. Його сильна сторона – качати швидко найгірший бруд. Призначення – промислове. Фактично, немає завдань з перекачування рідин, які цей насос не зможе виконати. Величезні патрубки на 100 мм пропустять через себе все, що завгодно. На вході – не сито, а металевий фільтр з великими отворами. В інтернеті можна знайти відгуки, що такий пристрій під час висушування озера всмоктував і пропускав річкове каміння по 3 см, і навіть невеликих жабок та рибок. Виробник Кошин використав дорогі сплави і метали в конструкції (нікель, кадмій, чавун), що зараховує дану модель до категорії преміум-якості. Ціна, звичайно, відповідна. Якщо порівняти із попередньою голландською моделлю, то потрібно викласти майже в 7 разів більше грошей. Але за такі кошти ви отримаєте надпотужний пристрій, повністю і цілком японський (розробка, виробницво, збірка). А 100% японська техніка завжди виправдовує вкладені в неї кошти.

Плюси:

Фірмовий двигун Хонда на 11 кінських сил;

2 тонни брудної рідини за хвилину – серйозний показник;

Справжнісінький гігант серед помп, ідеальна для промислових завдань.

Мінуси:

Висока ціна.

8. Koshin STV-80X
Цей пристрій – також Японія на всі 100 відсотків. Проте, з попередньою моделлю її не порівняти – шланги вужчі, продуктивність вдвічі менша, натиск слабший. Оскільки двигун не такий потужний, лише 4,8 к.сили, то швидкість перекачування теж зменшилась. Вона також пропускає забруднену воду, проте фільтр зупиняє частинки, які більші за 1,5 см. Тобто, робочі характеристики – набагато нижчі, зате і вартість знизилась. Ціна – в 4,5 разів нижча. При цьому матеріали – такі ж висококласні, а циліндр двигуна розташований під кутом 25 градусів, що дає можливість працювати без збоїв на нерівній поверхні. Такий агрегат часто застосовують для поливу і зрошення полів. Дуже зручно качати воду з ближнього озера чи ставка і подавати на сільськогосподарську ділянку. Правда, не розраховуйте на дуже велику відстань, максимум – 26 м.

Плюси:

Власний мотор від виробника Koshin, який майже не поступається Хонді;

Повний комплект кріплень: муфти, хомути, перехідники;

Насосна частина виготовлена із пластичного і довговічного сплаву.

Мінуси:

Не здатна подати воду на значну відстань.

9. Iron Angel WPG 100/16
Ця модель від Iron Angel варта уваги тим, що качає 2 тонни води за хвилину, як і промислова японська Koshin. Обладнана такими ж пропускними отворами на 10 см в діаметрі. Двигун – ще більш потужний, розвиває цілих 16 кінських сил, а от ціна її – в 5 разів менша. Бренд Iron Angel часто примудряється виготовити надпотужну і витривалу техніку за помірною вартістю. В цьому його значна перевага. Дана помпа найпопулярніша серед підприємств, які займаються добуванням бурштину. В цій галузі необхідні сильний натиск, висока продуктивність і можливість перекачування дуже забрудненої рідини, з чим голландский насос справляється «на відмінно». Добувачі бурштину відзначають, що його крильчатка супер довговічна, її лопаті не сточуються і не деформуються від великої кількості піску і дрібного каміння.

Плюси:

Найпотужніший двигун на 16 к.с.;

Промислова продуктивність - 2000 літрів за хвилину;

В комплектацію входить забірний клапан для утримування рідини.

Мінуси:

Великі витрати пального.

10. FORTE FPTW30
Недорога і досить продуктивна мотопомпа. Виготовлена в Китаї. Це справжня заводська збірка з обов’язковим контролем якості, тому пристрій однозначно вартує тих грошей, які ви заплатите при покупці. Помпа неважка, компактна. Обладнана колесами і ручкою для полегшеного перевезення. Найчастіше використовується в рибних господарствах і на феремерських угіддях. Качає навіть дуже брудну воду. Показник продуктивності – середній, 700 л за хвилину, висота натиску теж невелика – 25 метрів. Проте, для побутових потреб (викачування, висушування, очищення) – ідеальний агрегат.

Плюси:

Єдина з рейтингу, яка має колеса і ручку для зручного транспортування;

Пропускає сміття, глину, листя, камінці – до 2,5 см в діаметрі;

Насосна начинка - чавунна, міцна і витривала.

Мінуси:

Побутовий клас – не для щоденної роботи з великими навантаженнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бурштинокопач Показати IP 10 Січня 2018 09:15
Дякую за таку прекрасну статтю
Дмитро Показати IP 10 Січня 2018 09:53
Koshin STV-80X ця мотопомпа однозначно сила, якраз використовую для перекачування води з озера, займаюсь рибою. Шкода що Koshin останнім часом складно знайти :(
Мыкола Показати IP 12 Січня 2018 20:27
Реклама для бурштинщиків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus