USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Топ-5 найщасливіших місць на Землі

26 Червня 2018 07:00
Місця, у яких, за версією Міжнародного індексу щастя, можна провести не тільки відпустку, а й ціле життя.

Про це інформує 2+2.

Коста-Ріка

Коста-Ріка знову посіла перше місце у рейтингу Міжнародного індексу щастя (таке траплялось у 2009 та 2012 роках). Люди, що живуть в Коста-Ріці, мають більш високий добробут, ніж жителі багатьох багатих країн, у тому числі США та Великобританії, і живуть довше, ніж люди в США. Все це досягається за рахунок "екологічного відбитку" на душу населення, що становить лише одну третину від розміру США.
Коста-Ріка скасувала армію в 1949 році та перерозподілила армійські кошти на освіту, охорону здоров'я та пенсії. У 2012 році Коста-Ріка інвестувала у освіту та охорону здоров'я більше, ніж Великобританія. Коста-Ріка також є світовим лідером у сфері захисту навколишнього середовища. Уряд Коста-Ріки використовує податки, що збираються на продаж викопного палива, для оплати охорони лісів.
У 2015 році країна змогла виробляти 99% своєї електроенергії з відновлюваних джерел. Уряд продовжує інвестувати в виробництво відновлюваної енергії.

Мексика

Благополуччя в Мексиці вище, ніж в сусідніх США, незважаючи на те, що економіка Мексики майже в п'ять разів менша. В останні роки було здійснено масштабні кроки з метою покращення здоров'я населення Мексики. У 2014 році з метою боротьби з ожирінням було накладено податок на солодкі напої. Це призвело до скорочення споживання таких напоїв на 12% до кінця року.
Мексика – друга країна світу, яка включила довгострокові кліматичні цілі в національне законодавство та вживає важливих заходів для збереження лісів та захисту його біорізноманіття.

Колумбія

Це може здивувати, але країна, яка страждає від масових заворушень та незаконного обігу наркотиків, посідає третє місце в рейтингу Міжнародного індексу щастя.
Аж ніяк не благополучна країна пронизана духом радості. Атмосфера веселощів панує тут 24 години на добу, 7 днів на тиждень.
Вануату

Виявляється, найщасливіші люди живуть на острові Вануату. Ця держава розташована на більш ніж 80 островах в південній частині Тихого океану. Тут чудова екологія та високий рівень життя.

Розкішна природа, вода неймовірного кольору та різнобарвні рибки, білосніжні пляжі не залишать байдужими жодного туриста. Люди тут ставляться один до одного дуже добре, постійно проводять свята.
В’єтнам

В'єтнам займає п'яте місце в за рівнем щастя у світі, а друге – у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Ця країна Південно-Східної Азії, відома своїми мальовничими горами та тропічними лісами, має вражаюче низький "екологічний слід" на душу населення – майже в 24 рази менше, ніж розташований поблизу Гонконг.
В'єтнам має вражаючу середню тривалість життя. І В'єтнам, і Гамбія мають аналогічні економіки з аналогічним рівнем ВВП на душу населення, однак в середньому жителі В'єтнаму живуть на 17 років довше. Країна також відрізняється глобальною програмою по зменшенню бідності: кількість людей, що живуть у бідності, знизилась з 58% у 1993 році до 10,7% у 2010 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus