USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Трамп звинуватив демократів у смерті дітей на кордоні з Мексикою

30 Грудня 2018 20:53
Президент США Дональд Трамп звинуватив представників Демократичної партії у масових смертях дітей та дорослих на кордоні з Мексикою.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Трамп відкинув звинувачення в тому, що його адміністрація несе відповідальність за випадки смертей дітей іммігрантів, затриманих на кордоні між США і Мексикою.

«Будь-які випадки смертей дітей або інших осіб на кордоні є цілковито провиною демократів, а також їхньої жалюгідної міграційної політики, яка дає змогу людям долати довгий шлях, гадаючи, що вони можуть легально потрапити до нашої країни. Вони не можуть цього зробити. Якби ми мали стіну, вони б навіть не намагалися» – заявив Трамп.

Окрім того, президент США запевнив, що обоє дітей іммігрантів, що померли останнім часом на кордоні з Мексикою, були дуже хворими у момент, коли вони були передані до рук американського прикордонного патруля. Так Трамп вперше прокоментував смерті двох дітей, 7-річної дівчинки та 8-річного хлопчика, що були раніше затримані американськими прикордонниками.

Крім того президент США додав, що вкрай необхідно побудувати стіну на кордоні з Мексикою. Також він заявив, що влада змушена буде повністю закрити південний кордон країни в разі, якщо представники Демократичної партії не підтримають фінансування будівництва стіни.

25 грудня у центрі утримання нелегальних мігрантів в Сполучених Штатах померла восьмирічна дитина з Гватемали. 14 грудня стало відомо, що померла 7-річна дівчинка, яку затрималиспівробітникаки Митної та прикордонної служби. Влада США не визнають відповідальності за цей інцидент.

Починаючи з 18 жовтня, до кордону США рухається караван мігрантів з країн Центральної Америки. Кілька тисяч чоловіків, жінок і дітей біжать від насильства, злиднів і корупції на батьківщині. Спочатку в ньому було 4 тисяч осіб. Однак незабаром, за даними ЗМІ, їхня кількість зросла до 10 тисяч осіб.

Крім того варто відзначити, що президент США Дональд Трамп не віддавав офіційного розпорядження чи наказу на виведення американських військ з Афганістану.

«Президент Трамп не прийняв рішення про припинення військової присутності США в Афганістані і не віддавав наказів Міністерства оборони розпочати процес виведення американських військових з Афганістану», – підкреслив спікер.

Наразі вже відомо, що Білий дім порівняно нещодавно видав офіційний прес-реліз стосовно виведення військ, попри те, що у ЗМІ вже доволі давно обговорювався подібний маневр.

«Офіційну заяву Білого дому щодо Афганістану була офіційно оприлюднена більш ніж через тиждень після того, як в ЗМІ з’явилася інформація, що в Пентагоні ведуться обговорення про виведення приблизно половини військ з Афганістану», – зазначає видання.

Більше того варто відзначити, що канікули вже почалися, новий рік близько. Однак, за часткове припинення роботи уряду, за так званий «Шатдаун», відмовилися голосувати у Палаті представників США. Політики дуже рідко шукають легкі шляхи.

Секретар також розповів, що оскільки палата представників очікує рішення сенату щодо бюджету, то всім членам будуть надіслані повідомлення про майбутнє голосування за 24 години.

«Будь ласка, слідкуйте за оновленнями інформації», – нагадав Скеліс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus