USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп може зробити революцію в світовій банківській індустрії - Bloomberg

15 Листопада 2016 09:01
Обрання президентом США Дональда Трампа може дозволити банкам «заощадити мільярди», до того ж, це стосується не лише фінансових інститутів.

Про це інформує rusjev.net з посиланням на Bloomberg.

До кінця поточного року Базельський комітет з банківського нагляду повинен надати перероблений варіант міжнародних стандартів щодо капіталу банків, оцінками ризиків тощо ( «Базель IV») - саме США досі виступали за посилення заходів захисту проти нової кризи, в той час як Європа і Японія прагнули до більш м'якого варіанту.

З огляду на заяви Трампа з приводу регулювання фінансового сектору, від нього можна чекати повного ігнорування нових правил Базельського комітету або затягування з їх застосуванням в США, і цей приклад може наслідувати Європа.

ЧИТАТИ ЩЕ: П'ЯТЬ ПРИЧИН, ЧОМУ ТРАМП ЗДОБУВ ПЕРЕМОГУ

«Я думаю, що навіть до приходу Трампа Базельські угоди передбачали значно пом'якшити, - зазначає Сем Теодор з Scope Ratings. - А тепер, з Трампом, як я думаю, все це стане більш символічним». Пам'ять про кризу слабшає, так що на лице «всі інгредієнти для продовження відкату в галузі регулювання», - вказав Теодор.

Втім, якщо угода з «Базелю IV» буде досягнута до кінця року, то адміністрації Трампа, можливо, не вдасться вплинути на неї - саме в такому дусі висловився минулого тижня голова ради RBS Ховард Девіс. Однак процес їх впровадження може затягнутися на роки.

«Трамп буде «впливати на процес не тільки через Казначейство, але також через глав Управління валютного контролю та Федеральної корпорації страхування депозитів, і через віце-голови ФРС», - відзначає Карен Шоу Петру з Federal Financial Analytics.

Окрім того, як пише видання UBR.ua, вигравши президентські вибори, республіканець Дональд Трамп сприятиме цінового демпінгу, в тому числі і на нафтовому ринку.

Республіканська партія США вважається лобістом великих корпорацій, мета яких - отримати можливість зайнятися ціновим демпінгом для того, щоб повернути собі місце на світовому ринку, втрачені в роки дорогої нафти.

Так, Трамп вказує, що його попередник Барак Обама помилився, спочатку скасувавши санкції проти Ірану, а потім дозволивши цій країні взятися за політику демпінгу і реваншу на нафтових ринках.

Поки невідомо, якими методами нова адміністрація США має намір розбиратися з основними загрозами, що стоять на шляху стратегії низьких цін і американського економічного зростання. Головними з цих загроз вважається дві.

Перша - це досить висока ймовірність введення квот на видобуток між Ер Ріяд, Тегераном і Москвою. Боротьба з цією загрозою вимагає від Трампа більш активно підтримувати Саудівську Аравію, ніж це робив Обама.

Друга загроза не менше масштабна. Це спроби деяких країн-експортерів нафти заради зростання цін взятися за зброю минулого століття - споруджувати бар'єри на шляху експортних трубопроводів і шляхів постачання нафти і газу на світовий ринок, і сіяти на цих шляхах громадянські війни, військові конфлікти, або нав'язані ззовні політичні кризи. Вирішити це завдання можна буде тільки озброївшись неабияк призабутої американської неоконсервативної ідеологією, і проводячи набагато більш агресивну, ніж при Обамі, зовнішню політику.

На думку енергетичного експерта Валентина Землянського, поки зарано говорити про нафтових тенденції, однак ціни на світових ринках дійсно будуть залежати від відносин Трампа і Саудівської Аравії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
валюта Показати IP 15 Листопада 2016 09:32
.)- Куме, а шо такое взять кредит у МВФ? - Це як обосраться на морозе. Вначале даже тепло...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus