USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Трамп не повірив словам Путіна про невтручання у вибори, - Білий дім

10 Липня 2017 07:40
Голова апарату Білого дому Рейнс Прібус заявив, що президент США Дональд Трамп не вірить запевненням президента Російської Федерації Володимира Путіна про невтручання Росії в американські вибори у 2016 році. Про це Прібус сказав в інтерв'ю телеканалу Fox News, повідомляє УНІАН.

Зокрема, його попросили прокоментувати заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що Трамп нібито погодився з твердженнями Путіна про невтручання РФ в американські вибори у 2016 році.

Прібус заявив, що слова Лаврова не відповідають дійсності. "Це неправда. Президент абсолютно не вірить у заперечення Путіна", - сказав Прібус.

При цьому голова апарату Білого дому повідомив, що Трамп на початку зустрічі з Путіним на полях саміту "Великої двадцятки" одразу ж почав розмову з російського втручання у минулорічні вибори. Як сказав Прібус, Трамп щонайменше двічі порушував цю тему. Він додав, що цьому питанню було приділено значну частину зустрічі з Путіним.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, під час зустрічі на саміті Великої двадцятки в Гамбурзі, президенти США та РФ посперечалися. За інформацією ЗМІ, «часом бесіда загострювалася, і Путін голосно вимагав доказів» того, що Москва намагалася вплинути на вибори в США.

Як наголосив Прібус, раніше, до зустрічі з Путіним, Трамп, говорячи про російське втручання у вибори, декілька разів зазначав, що росіяни, "ймовірно, втручалися у вибори".

"Вони втручалися у вибори. Єдина річ, про яку він також сказав - що зводить засоби масової інформації з розуму - що інші також втручалися. І це правда. Китай це робив, Північна Корея робила, і вони послідовно це робили впродовж багатьох років", - заявив Прібус.

"Тому, так, він (Трамп) вважає, що Росія, ймовірно, здійснила усі ці дії, про які нам говорили. Але він також вірить, що інші країни також...", - додав голова апарату Білого дому.

Своєю чергою сам Путін повідомив, що на зустрічі з Трампом наголосив, що Росія не втручалася у вибори в США.

«… Наша позиція добре відома, і я її виклав - немає ніяких підстав вважати, що Росія втручалася у виборчий процес США», - сказав Путін. «Він (Трамп) поставив багато запитань на цю тему. Я, наскільки був у змозі відповісти, відповів на всі ці запитання. Мені здається, що він взяв це до відома і погодився. Насправді, як він до цього ставиться, ви краще запитайте у нього», - зазначив Путін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан Показати IP 10 Липня 2017 08:03
Бред. Що, виходить, що Трамп сам визнав, що прийшов до влади завдяки Путіну?
дипломат Показати IP 10 Липня 2017 08:04
Цікавить одне: як представник Білого дому може це казати, коли на зустрічі були присутні лише 4 людини + перекладачі?! Він там був, щось чув? :) Навіщо когось обманювати?
Всезнайко Показати IP 10 Липня 2017 08:40
А нашим ЗМІ аби подзявкати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus