USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп обрав кандидата на посаду посла в Білорусі: вона була вакантною 12 років

21 Квітня 2020 13:59
Президент США Дональд Трамп висунув кандидатуру американського посла в Білорусі. Посаду може обійняти кадрова дипломатка Держдепартаменту США Джулі Фішер, після схвалення Сенатом.

Про це йдеться в заяві Білого дому, пише Бабель.

Фішер зараз є заступницею помічника держсекретаря у Західній Європі та Європейському Союзі. Раніше вона була заступницею глави місії США в НАТО, керівницею апарату заступника держсекретаря з питань управління і ресурсів, а також директоркою операційного центру Держдепу. Фішер один час була радницею у посольстві США в Тбілісі.

З 2008 року в Білорусі не було американського посла. Відносини країн погіршилися в 2000-х, і США ввели санкції. У березні 2008 року Білорусь відкликала свого представника у Вашингтоні, а штат посольства США в Мінську був скорочений з 35 до 5 осіб. Останнім послом США в Білорусі була Карен Стюарт. Зараз посольство в Мінську очолює Дженіфер Мур – тимчасова повірена у справах США.

У вересні 2019 року США і Білорусь заявили про обмін послами. Вперше за 25 років у Білорусь з візитом прибув держсекретар США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus