USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Трамп підписав бюджет США із допомогою для України на $250 млн

28 Грудня 2020 14:08
Президент США Дональд Трамп підписав бюджет своєї країни на 2021 рік. У ньому закладено $290 млн на боротьбу із впливом Російської Федерації та $250 млн на допомогу Україні. Зокрема, йдеться про підтримку Збройних сил України, пише Обозреватель.

Ще $300 млн, згідно із документом, планується виділити для протидії загрозам з боку Китаю. Що стосується російського фактору, то показово, що в американському бюджеті чітко зазначено недопущення фінансової підтримки ініціатив, які можуть так чи інакше допомогти реалізації стратегічних планів Росії.

Ще одна особливість ухваленого Трампом бюджету – сприяння розвитку демократій в Європі, Євразії, Центральній Азії та, зокрема РФ. Наприклад, на потреби Центральної Європи в цій царині буде виділено $20 млн. Вони підуть на програми боротьби за права меншин, вирішення проблеми антисемітизму, розвиток незалежних ЗМІ тощо.

При цьому акцентується увага на тому, що грошова підтримка будь-яких кроків, спрямованих на визнання російської окупації Криму, неприпустима.

Що стосується економічних обмежувальних заходів проти країни-агресора, то в бюджеті прописано, що Міністерство торгівлі, Міністерство юстиції та NASA не мають права купувати в РФ, так само, як і в Китаю, КНДР та Ірану, жодні інформаційні системи через високий ризик кібершпіонажу з боку цих держав.

Ще один важіль тиску на Росію – посилення санкційних обмежень проти проєктів «Північний потік-2» та «Турецький потік».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Грудня 2020 16:10
Пир во время чумы. Только так можно охарактеризовать очередные предновогодние действия «зеленой» власти. Когда тарифы на газ для населения с доставкой с января составят уже почти 12 грн за куб (впервые в истории независимой Украины), а ответственным за обнищание людей топ-чиновникам «Нефтегаза» премьер Шмыгаль еще и одобряет повышение зарплат на 56%. Мало того, что всякие там бесполезные для государства Наташи Бойко получают космические зарплаты за счет налогоплательщиков, так еще им и миллионные премиии выписывают.
Артур Показати IP 28 Грудня 2020 16:30
Готовится мощный дерибан на 540 лямов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus