USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Трамп заявив про вихід США з міжнародного договору про торгівлю зброєю

26 Квітня 2019 21:51
Президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Сполучених Штатів з Міжнародного договору про торгівлю зброєю, повідомляє theБабель з посиланням на Euronews.

«Ми відкликаємо наш підпис. Я підпишу звернення з проханням припинити процес ратифікації договору в Сенаті», — сказав Трамп у своєму виступі перед Національною стрілецькою асоціацією в Індіанаполісі.

Як повідомляє видання, попередній президент Барак Обама підписав цю угоду в 2013 році, але її досі не ратифікували в американському Конгресі.

Що таке Договір про торгівлю зброєю?

Багатосторонній договір, текст якого затвердили на Генасамблеї ООН у 2013 році. Він регулює міжнародну торгівлю зброєю. За деякими оцінками обсяг міжнародної торгівлі зброєю сягає $70 млрд на рік. Договір покликаний запобігти незаконному обігу зброї у світі.

Документ встановлює стандарти для експорту звичайних озброєнь, зокрема, забороняє експорт озброєнь, який порушує ембарго і санкції, а також озброєнь, які можуть використовуватися для вчинення геноциду, злочинів проти людяності, військових злочинів і терактів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus