USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Україна та Албанія підписали договір про дружбу і співробітництво

28 Лютого 2024 14:48
28 лютого президент України Володимир Зеленський прибув до Албанії для участі в саміті «Україна – Південно-Східна Європа». Там він зустрівся з прем’єром Албанії Еді Рамою.

Зеленський вручив Рамі орден Ярослава Мудрого I ступеня за вагомий внесок у зміцнення співпраці між країнами, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України, пише Бабель.

Володимир Зеленський та Еді Рама підписали Договір про дружбу та співробітництво між Україною й Албанією.

Читати ще: Україна підписала безпекові угоди з Італією та Канадою

Документ сприятиме розвитку співпраці з Албанією та зміцненню позицій України в Балканському регіоні.

За цим договором, Україна та Албанія розвиватимуть взаємовигідне співробітництво в галузі торгівлі, економіки, науки й технологій, культури, освіти, охорони здоров’я, засобів масової інформації, туризму та спорту.

Читати ще: Україна підписала безпекову угоду з Данією

Також планують встановити торгівлю між державними і приватними підприємствами й організаціями двох країн.

Крім того, сторони співпрацюватимуть у сфері охорони довкілля, застосування екологічно чистих технологій та раціонального використання природних ресурсів.

Україна й Албанія забезпечуватимуть розширення контактів між громадянами та державними й недержавними організаціями, профспілками, навчальними та культурними закладами, молодіжними і спортивними організаціями двох держав.

Читати ще: Україна і Франція підписали безпекову угоду

Також Україна та Албанія співпрацюватимуть у питаннях боротьби з організованою злочинністю, тероризмом, наркоторгівлею, торгівлею людьми, контрабандою всіх видів, зокрема й культурних та історичних цінностей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus