USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Трамп заявив, що наразі зарано обговорювати зняття санкцій з РФ

28 Січня 2017 08:00
На тлі заяв нової адміністрації Білого дому про розгляд питання про ослаблення теперішніх санкцій США проти Росії, сам президент Дональд Трамп вважає, що це наразі зарано обговорювати.

З відповідною заявою він виступив на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей в п'ятницю у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

"Ми подивимося, що буде відбуватися в питанні санкцій. Наразі занадто рано. Ми будемо говорити про це", - відповів Трамп на запитання журналістів про його бачення щодо продовження тиску на Росію.

Він також підкреслив, що в ідеалі хоче встановити "хороші відносини з усіма країнами", але, на жаль, це не значить, що так обов'язково відбудеться.

Зі свого боку, британський прем'єр підкреслила, що Росія повинна виконати свої зобов'язання щодо України.

"Ми вважаємо, що санкції повинні бути продовжені, наразі ми не побачимо виконання в повному обсязі Мінських угод, ми будемо продовжувати наполягати на цьому всередині Європейського Союзу", - заявила Мей.

Раніше радник президента США Дональда Трампа Келліен Конвей заявила, що зараз в адміністрації Трампа розглядається питання про ослаблення санкцій щодо Росії.

Водночас сенатор США Джон Маккейн розкритикував Трампа за заяви про можливе скасування санкцій проти РФ.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, пише LB.

"Заради національної безпеки Америки і наших союзників, я сподіваюся, що президент Трамп покладе край цим спекуляціям і відмовиться від такого нерозважливого курсу. Якщо він не зробить цього, я буду працювати разом з моїми колегами над тим, щоб кодифікувати санкції в закон", - написав Маккейн.

Він нагадав про те, що за останні три роки під керівництвом Володимира Путіна Росія вторглася в Україну, анексувала Крим, а також здійснила військове втручання в Сирію.

"І кричуща демонстрація зневаги та неповаги до нашої нації - втручання Росії у наші президентські вибори - з кібератаками і дезінформацією кампанії, покликаної послабити Америку і дискредитувати західні цінності", - додав сенатор.

"У кожного з наших останніх трьох президентів були великі надії на побудову партнерських стосунків з російським урядом. Але кожна спроба виявилася невдалою. Не через відсутність доброї волі і зусиль з боку США, а тому, що Путін хоче бути нашим ворогом. Він потребує нас у ролі свого ворога. Він ніколи не буде нашим партнером, зокрема в боротьбі з ІДІЛ. Він вважає, що зміцнення Росії означає ослаблення Америки", - пише Маккейн.

На його думку, саме про це повинен пам'ятати Трамп, коли веде діалог з президентом РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тверезий полішук Показати IP 28 Січня 2017 11:03
Та нам свиням ці покращення що Брежнєва що Трампа з Джексоном Жили як бидло так і живемо тільки по телевізорі теми різні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus