USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Трамп звинуватив екс-голову ФБР у брехні конгресу США

9 Грудня 2018 22:31
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявляє, що колишній голова Федерального бюро розслідувань Джеймс Комі дав неправдиві свідчення Конгресу, інформує Радіо Свобода.

«У 245 випадках колишній голова ФБР Джеймс Комі сказав слідчим з Палати представників, що не знає не пригадує чи не може згадати щось. Відкриті розслідування щодо чотирьох американців (а не двох) – і він не знає Крістофера Стіла. Все брехня!» – стверджує президент США.

Крістофер Стіл – колишній працівник британської розвідки, який склав досьє про зв’язки Трампа з Росією і передав його Сполученим Штатам.

На переконання Трампа, свідчення Комі могли б «встановити рекорд за кількістю брехні, сказаної Конгресу за один день».

«Все це – підступне шахрайство, організоване нечесними людьми, які були готові на все, аби я не зміг стати президентом. Тепер їх викрито!» – переконаний він.

Джеймс Комі виступив перед Конгресом 7 грудня. Він дав свідчення у справі про можливе втручання Росії у вибори президента США у 2016 році, на яких переміг Дональд Трамп.

ЗМІ з посиланням на джерела в ЦРУ писали, що російське втручання в президентську кампанію було направлено безпосередньо на підтримку Трампа, який в підсумку став президентом США.

Також у ЗМІ потрапила засекречена доповідь Агентства національної безпеки (АНБ), згідно з якою, ГРУ Генштабу ЗС РФ причетне до кібератаки на виборчкоми США напередодні президентських виборів.

Зі слів екс-директора ЦРУ Джона Бреннана, РФ безсоромно втрутилася в американську виборчу кампанію.

Екс-директор ФБР Джеймс Комі, якому розслідування російського втручання коштувало посади, вважає, що ця операція була санкціонована вищими офіційними особами Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus