USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тратити гроші на вибори із резервного фонду – незаконно, – Катерина Ващук

16 Жовтня 2008 18:00
Нардеп із фракції Блоку Литвина Катерина Ващук зазначила, що ця політична сила не підтримує проведення в Україні дочасних виборів. Про це Катерина Ващук розповіла 16 жовтня під час прес-конференції в медіа-домі Волинської ОДТРК, – інформує репортер «Волинських Новин».
Як запевнила Катерина Ващук, 70% населення України – проти дострокових виборів до Верховної Ради. Натомість новою елекцією політики хочуть прикрити власні чвари. Однак, хоча Блок Литвина не підтримує ідеї проведення в Україні дочасних парламентських виборів, проте братиме в них участь.
Пані Ващук зазначила, що вибори на пропорційній основі фактично не змінять розстановку сил у Верховній Раді. Нардеп вважає, що треба зробити парламентаріїв незалежними від влади політичних лідерів. Для цього, на думку Катерини Ващук, доцільно повернутися до мажоритарної системи, або хоча б зробити партійні списки відкритими.
Водночас, відповідаючи на запитання журналістів, пані Ващук зазначила, що витрачати на вибори півмільярда гривень із резервного фонду – незаконно. Адже резервний фонд створений на випадок надзвичайних ситуацій. Тому, аби віднайти гроші для нової елекції, потрібно зібрати сесію Верховної Ради та внести зміни до Держбюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus