USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Треба писати, треба об’єднуватись», – переможниця радіодиктанту-2021 з Волині

9 Листопада 2022 07:10
Учителька з села Комарове Ковельського району Галина Шура увосьме візьме участь у Всеукраїнському радіодиктанті Національної єдності.

Як розповіла волинянка Суспільному, диктант вона писатиме разом зі своїми учнями у школі.

Готуватися до написання диктанту жінка почала ще тиждень тому. Допомагає в підготовці і учням – переглядають словники та знайомляться зі змінами у правописі.

«Повторюємо пунктуацію в першу чергу, бо розділові знаки потрібно не тільки чути, а й знати. І слова, в словах діти помилки часто роблять. Повторюємо з молодших класів усе, що там вчили», – каже вчителька.

Сьогодні жінка писатиме радіодиктант разом із дев'ятикласниками, у яких викладає українську мову.

Цього року текст читатиме народна артистка України Ада Роговцева.

«Я завжди захоплювалася її творчістю. А оскільки вона читає поезію, я думаю, що всі понаписують дуже добре. Бо це людина, яка не просто народна артистка України, вона ще й Герой України», – каже Галина Шура.
Читати ще: «Перевіряю себе щороку», – вчителька з Волині, яка стала переможницею радіодиктанту Національної єдності

Чи надсилатиме свій диктант цього року, волинянка ще не вирішила, однак вважає, що участь у проєкті «Радіодиктант Національної єдності» мусить взяти кожен українець.

«Це розповсюдження нашої мови, реклама нашої мови. Треба писати, треба об’єднуватись. І головне – не результат, а участь», – каже вчителька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus