USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Третина засуджених у Ковельській колонії вважають, що їх посадили за «безпечні» злочини

27 Квітня 2009 15:01
Третина в’язнів, які перебувають у Ковельській виправній колонії, взагалі не бачать жодної небезпеки у діях, за які вони «мотають термін». Про це свідчать результати соціологічного опитування серед засуджених, презентовані сьогодні, 27 квітня, у Луцькому прес-клубі реформ, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Понад 15% засуджених оцінюють свої дії, які призвели до засудження, дуже небезпечними, майже третина – небезпечними. Більш небезпечними, аніж безпечними, стосовно суспільства власні дії назвали лише 14%. Натомість 33,7% респондентів заявили, що взагалі не бачать у своїх діях жодної небезпеки.
 
Невинними в інкримінованому злочині себе назвали 8,2% ув’язнених, а решта визнали свою провину у злочині, за який відбувають покарання.
 
За даними опитування, майже три чверті осіб, які відбувають покарання, вважають, що кількість правової інформації, яку вони отримують у колонії, достатня для реалізації власних прав. Однак 26,1% опитаних переконані, що правової інформації їм бракує.
 
Довідково:
 
У рамках опитування у Ковельській виправній колонії було опитано 128 чоловік. Із них понад 30% – особи віком до 17 років, 41,9% – сімнадцятилітні. Понад половина опитаних має неповну середню освіту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus