USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Третину людей, яких ушпиталили з COVID-19, протягом 5 місяців знову госпіталізують, кожен восьмий – помирає. Дослідження

19 Січня 2021 14:24
Майже кожна третя людина, яка перехворіла на коронавірусну хворобу й потребувала госпіталізації, знову повертається до лікарні, тоді як кожен восьмий помирає, підрахували британські науковці в межах нового дослідження COVID-19.

Як повідомляє Громадське, наразі доступний лише препринт публікації. Це означає, що вона ще не була рецензована іншими дослідниками. А втім, фахівці вже називають результати спільного дослідження Лестерського університету та Управління національної статистики Великої Британії важливим.

Автори проаналізували медичні дані 47 780 людей, які перехворіли на коронавірусну хворобу. 29,4% із них протягом 140 днів (п’яти місяців) потребували повторної госпіталізації, тоді як 12,3% (тобто кожен восьмий) померли.

Серед людей, які перехворіли COVID-19, показник повторної госпіталізації був у 3,5 раза, а смертей – у сім разів більший, ніж у контрольної групи. До того ж у таких пацієнтів розвивалися або загострювалися захворювання серця, діабет і хронічні захворювання печінки й нирок.

Один із авторів дослідження, науковець із Лестерського університету Камлеш Кумлі, називає його наймасштабнішим аналізом даних людей, яких виписали з лікарні після COVID-19. «Нам справді потрібно готуватися до довготривалого ковіду», – сказав Кумлі The Telegraph, маючи на увазі триваліші наслідки коронавірусу для здоров’я людей.

Як зазначає The Guardian, потенційно дослідження також може вказати, що в офіційну статистику у Великій Британії не включаються деякі випадки смертей від COVID-19. Наразі людина вважається померлою від коронавірусної хвороби, якщо це сталося протягом 28 днів від дня отримання позитивного тесту.

На початку січня науковці з Управління громадського здоров’я Великої Британії з’ясували, що люди, які перехворіли на коронавірусну хворобу, зберігають антитіла до неї принаймні на п’ять місяців. Протягом цього часу вони можуть залишатися носіями коронавірусу, а отже, й заражати інших, якщо не дотримуються соціального дистанціювання й не носять масок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus