USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Третину особливих дітей кидають тати

1 Грудня 2010 14:25
30 % дітей з обмеженими можливостями лишаються без тат, стільки ж потерпають від насильства у сім’ї.

Про це розповіла голова правління Центру практичної психології «Любисток» Людмила Переходько 30 листопада на обласному семінарі, організованому цим Центром.

Як розповіла Переходько, після народження особливої дитини спочатку у батьків виникає шок, по тому вони ніяк не можуть змиритися з думкою, що їхня дитина хвора. Й часто після цього у батьків починається тривала депресія. «Не лише батьки переживають депресії у таких випадках. Дуже часто винною почувається і дитина. Тобто фактично і батьки, і особливі діти піддаються емоційному насильству, що у свою чергу призводить до ряду інших психологічних проблем у сім’ї», - сказала Переходько.

За словами полковника міліції, начальника відділу дільничних інспекторів УМВС України у Волинській області Олександра Медвєдєва, у них на обліку перебуває 3517 осіб, які вчинили насильство. Серед них – 1311 скоїли фізичне, 1225 – психологічне та 9 – економічне насильство. Здебільшого кривдниками є чоловіки (3221 особа).

Олександр Медвєдєв наголошує, що діти дуже часто бояться говорити про те, що їх ображають батьки чи рідні.

На думку, начальника відділу інспекторів УМВС України у Волинській області, однією з причин зростання фактів прояву насильства є недосконалість наших законів. Так, кримінальним кодексом не визначено самого поняття «насильство». Адміністративні штрафи, якими, як правило, карають кривдників перші рази, невеликі. До слова, дуже часто кошти на такі штрафи дає жертва насильства, наприклад, скривджена дружина.

Як повідомила директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, цього року у Центр надійшло 437 повідомлень щодо скоєння насильства у сім’ї, 12 з яких стосувалися неповнолітніх.

Керівник Волинського обласного центру планування сім’ї та репродукції людини Світлана Поліщук каже, що в Україні щороку 1000 жінок гине від насильства. У Франції ця цифра становить – 140.

«Психологія насильника формується з моменту зачаття, – зауважує Світлана Поліщук. – Тому дуже важливо, аби дитина була бажаною, і її народження хотіли і мама, і тато».

Сучасні дослідження доводять, що маля в утробі матері, має здатність переживати ті емоції, які переживає жінка. Найчастіше агресорами стають саме небажані діти.

Довідково:

У Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді діє телефон «Довіри» (0332) 72-03-14 (з 8.00 до 17.15), куди можна звертатися людям, які страждають від насильства або яким відомі такі випадки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Баба Горпина (малограмотна). Показати IP 1 Грудня 2010 18:06
Правильне прізвище - Приходько. Народна артистка Волинського акад. драмтеатру ім т. Шевченка. Прошу виправити. Таких людей треба знати. Мала багато чоловіків. Нині - холостячка.
Я Показати IP 1 Грудня 2010 20:11
Ха-ха-ха. Ото Баба Горпина відзначилась. Хотіла зумнічати, а не вийщло. Бабусю, це ж зовсім різні жінки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus