USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тріщить по швах: у селі на Волині мріють про ремонт у аварійному дитсадку

4 Лютого 2021 19:41
Дитсадок у селі Чаруків Луцького району потребує негайного капітального ремонту. Найбільшою проблемою будови є перекриття, яке майже прогнило внаслідок недобросовісної роботи підрядників. Через плісняву на стінах малеча часто хворіла, а підлога в кімнатах почала руйнуватися.

Перевірити стан освітнього закладу днями приїхали і народні обранці, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Це приміщення побудували ще у 60-х. Щоправда, тоді тут навчалися діти початкових класів. І лише 15 років тому його переобладнали під дитячий садок. У 2016 році горище будівлі вирішили утеплити. Але через неякісно виконані роботи дах почав прогнивати.

«У нас була невеличка тріщина на стелі. І вона ставала все більшою і більшою, – коментує завідувачка ДНЗ «Дзвіночок» Наталія Вакулюк. – Коли звернулися до будівельників, щоб полагодити цю тріщину, вони обстежили, що балки вже не до використання. І сільська рада вирішила робити демонтаж».
У серпні минулого року приміщення визнали аварійним і відтоді дітлахів сюди не водять. П’ятирічки ходять у сусідню школу, а найменші вихованці сидять удома.

Мешканцям вкрай необхідний дошкільний навчальний заклад, переконує завідувачка, адже тут виховуються діти з сіл Вигуричі і Несвіч. Та проблема не лише в перекритті. Будівля потребує повного капітального ремонту.

Депутат Волинської обласної ради Анатолій Никонюк розповідає: місцеві жителі постійно нарікають на старий дитсадок.

«Почав дах протікати, стелі почали звисати, підлога здулася. Грибок повсюди, діти почали хворіти», – констатує депутат.

У Волинській обласній раді уже мають план роботи над проблемним дитсадком. Обранці громади впевнені: рішення про реконструкцію прийме і виконавча влада, і депутатський корпус облради.

«Робимо проект, щоб зробити садочок на три групи. Добудувати, другий поверх наростити. І зробити нормальні умови для дітей, – пояснює Анатолій Никонюк. – І котельню будемо виносити за межі, і щоб підігрів підлоги був. І щоб їжу можна було розносити. А то так виходить, що з однієї групи в іншу носимо їжу, а так заборонено».

Аби малюки навчалися у сучасному та комфортному дошкільному закладі, тут планують також замінити водопровідну систему і каналізацію, а також оновити харчоблок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus