USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Труханова не доставили до суду через «відсутність ресурсів», - прокуратура

14 Лютого 2018 22:47
Судове засідання за справою мера Одеси Геннадія Труханова перенесли з 14 на 15 лютого. Обиратимуть чиновнику запобіжний захід у Солом'янському районному суді Києва.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на представників Національного антикорупційного бюро.

Зазначається, що під час судового засідання будуть визначати запобіжний захід не лише для Труханова, а для його заступника Павла Вугельмана. Час розгляду питання у суді поки не визначено.

До слова, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зауважив, що прокуратура порушує клопотання про тримання мера Одеси під вартою із заставою в розмірі 50 мільйонів гривень.

Наразі Труханов, як розповів його адвокат Олександр Лисак, перебуває у ізоляторі тимчасового тримання, пише «Страна».

«Так, його відвезли. Сказали, що оформлять і повинні привезти до суду», – зазначив правозахисник.

Як інформує "Гордон", справу перенесли через те, що підозрюваного у розтраті грошей з бюджету Одеси мера Геннадія Труханова не змогли доставити 14 лютого до Солом'янського районного суду Києва на 19.00 для визначення запобіжного заходу. Про це журналістам в перерві судового засідання у справі іншого фігуранта справи повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максим Кравченко.

«Наскільки нам відомо - відсутність ресурсів, які необхідні для доставки зазначеної особи до суду для розгляду клопотання», - заявив він, відповідаючи на питання про причини відсутності Труханова.

З чим саме виникли проблеми - з конвоєм або автозаком - не уточнюється. Кравченко не відповів на питання, коли мера Одеси доставлять до суду. За його словами, цим займається не прокуратура.

Натомість, згідно з повідомленням ТСН, до Солом'янського суду, де мали розглядати запобіжні заходи Труханову та ще двом фігурантам справи, ввечері привезли жінок похилого віку, молодиків спортивної зовнішності, а також музичну апаратуру.

Нагадаємо, очільнику Одеси Геннадію Труханову і трьом його підлеглим 13 лютого НАБУ заочно оголосило підозру. Тоді всі фігуранти справи перебували за кордоном. 14 лютого Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана затримали в аеропорту "Борисполя".

У чому звинувачують Геннадія Труханова? За інформацією НАБУ, одеські високопосадовці вкрали багато. Йдеться про купівлю приміщень заводу "Краян" за завищеними цінами нібито для потреб міської влади. НАБУ чекає одеського мера уже давно і підозрює не лише в цій справі. Імовірно, він розкрадав кошти місцевого бюджету на реконструкції автодоріг та разом з поплічниками хотів нажитися на ремонті Одеського аеропорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хехъ Показати IP 15 Лютого 2018 08:11
на ремонті доріг крадуть історично. Він - крайній?
Анонім до хехъ Показати IP 15 Лютого 2018 15:15
Ахах, то давайте всіх так і лишати чи як? Ну як же можна захищати Труханова, ало. З його явно про-рос. позицією і багатьма іншими фактами. Думаю Башкаленка Ви б теж захищали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus