USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Три дні злив та неймовірна літня спека

2 Червня 2014 13:24
Справжнє літо в Україні розпочнеться вже цієї п'ятниці, 6 червня. Саме тоді мають припинитися дощі, які литимуть в найближчі три дні, а температура повітря ближче до вихідних прогріється до +30°С.

Спека в Україні триватиме до 13-14 червня, повідомив сьогодні під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"Сухий і спекотний період зберігатиметься з 6 по 13-14 червня по всій території України. Тільки на Заході невеликі короткострокові грозові дощі", - каже він.

Згідно з даними синоптика, 2 і 3 червня погодні умови в Україні істотно не зміняться. На всій території країни варто чекати помірні дощі, а в деяких центральних областях – більш сильні, зокрема, на Дніпропетровщині, Черкащині, Кіровоградщині та Вінничині. Температура повітря в ці дні становитиме +20-25 градусів, а у східних регіонах - 28-30 градусів тепла. 4-5 червня в деяких центральних, східних і південних областях України пройдуть помірні дощі. Температура повітря на Сході зросте до +30-33 градусів, а найбільш низькою вона буде на Заході країни і становитиме +20-25 градусів.

"Але починаючи з 6-го, можна говорити про припинення опадів на всій території України і зростання максимальної температури повітря на всій території до +27-32 градусів, а на Сході та Півдні - до 30-35 градусів вище за нуль", - прогнозує Кульбіда.

11-12 червня по всій Україні буде зафіксована температура повітря вище +30 градусів. Що стосується погоди в Києві, Кульбіда прогнозує короткочасні дощі 2 і 3 червня, температура повітря становитиме +23-25 градусів. Із 4 червня синоптики чекають поступового зростання температури, яка 6 червня перейде позначку +30 градусів.

Як повідомлялося раніше, українцям обіцяють прохолодне літо зі зливами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus