USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Три громадські організації подали в суд на Порошенка

27 Червня 2018 12:02
«Центр протидії корупції», «Автомайдан» та Transparency International Україна подали до Верховного суду позов до президента Петра Порошенка з вимогою скасувати його указ про призначення Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро.

На сайті «Центру протидії корупції» оприлюднена фотокопія відповідного позову.

«Активісти вимагають позбавити Жебрівського посади аудитора НАБУ шляхом скасування указу президента. Причина – відсутність у Жебрівського досвіду роботи в правоохоронних або судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях, як того вимагає закон», – пояснили суть позову в організації.



Подання антикорупціонерів

Антикорупційні організації переконані, що робота Жебрівського в комісії з аудиту НАБУ несе загрозу незалежній та ефективній роботі бюро, так як на основі її висновків парламент може прийняти рішення про звільнення директора НАБУ.

«Незаконне призначення на посаду аудитора НАБУ Жебрівського ставить під сумнів весь результат аудиту. Повноваження такого аудитора можна легко оскаржити в суді, а разом з цим – і весь висновок аудиту», – зазначив керівник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

За словами виконавчого директора антикорупційного руху Transparency International Ярослава Юрчишина, президент не скористався можливістю призначити за своєю квотою в комісію авторитетного міжнародного фахівця з досвідом проведення аудиту правоохоронного органу.

«Прикро, але це його право і його вибір. Однак, ми наполягаємо на тому, щоб вимоги закону були дотримані і всі члени комісії відповідали прописаним критеріям», - заявив Юрчишин.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко призначив аудитором Національного Антикорупційного бюро Павла Жебрівського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Червня 2018 13:44
Жебрiвський то ще той

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus