USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Три роки, як вбили сина, а вони ходять на волі», – матір загиблого лучанина про затяжний суд

8 Жовтня 2020 08:29
Справу про покарання причетних до вбивства лучанина Павла Попова розглянули у Волинському апеляційному суді. І хоч вже три трохи минуло з дня трагедії, але двоє з учасників бійки й досі гуляють на волі.

Судове засідання відбулося 7 жовтня.

Нагадаємо, йдеться про події, які відбулися ще в серпні 2017 року. Ввечері на вулиці Карпенка-Карого Павло Попов зустрів компанію нетверезих людей. У хлопця виник конфлікт з трьома чоловіками: Олександром Гетьманом, Дмитром Зубалем і Дмитром Косовим. Суперечка переросла в бійку.

Один із хуліганів вдарив Павла ножем, внаслідок отриманих травм хлопець стік кров’ю. Напередодні злощасного інциденту загиблий освідчився своїй коханій і подарував їй обручку. Це сталося у день народження дівчини. Пара встигла навіть подати заяву про реєстрацію шлюбу та обрати дату весілля.
Перед смертю Павло ще встиг упізнати Дмитра Зубаля, якого патрульні затримали неподалік місця бійки. Олександра Гетьмана та Дмитра Косова затримали вже наступного ранку. Як з’ясувалося, за наведенням Дмитра Зубаля. Проте допитали головного обвинуваченого лише через два роки з дня трагедії.

Нині, каже мама загиблого Олена Попова, двоє чоловіків досі не притягнуті до відповідальності за вчинене й можуть нести загрозу іншим людям.

«Нас, батьків, не влаштовує, що вже четвертий рік вбивці мого сина не покарані. Щоразу судові засідання відкладаються. Після рішення першої інстанції пройшов рік. Ніяких рішень немає, кожне засідання відкладається. Ми живемо з цією біллю втрати, так ще тут додається біль через відсутність справедливості. Тим часом ці люди ходять на волі, спілкуються, гуляють, ігнорують судові засідання, бо відчувають себе безкарними. А коли немає камер, журналістів, то вони зневажливо насміхаються просто нам в обличчя.

Я прошу суд вирішити це питання якнайшвидше, щоб дати спокій нашій сім'ї і щоб відбулася справедливість. Більше того, я як мама дуже прошу цього. Адже ті люди, які ходять на волі, можуть зустріти ще чиюсь дитину, як мою, яка загинула, і їх нічого не зупинить. Дуже прошу суд притягнути винних до відповідальності, щоб люди понесли те покарання, яке заслуговують», - наголошує мама загиблого лучанина Олена.
Потерпілі просять суд застосувати максимально сурові покарання до всіх трьох нападників.

«Зараз відбувається апеляція рішення суду першої інстанції, щоб збільшити міру покарання. Ми не задоволенні рішенням суду першої інстанції, оскільки воно було дуже м’яким: призначили Гетьману 11 років позбавлення волі при особливо тяжкому злочині з обтяжуючими обставинами – вбивство з хуліганських мотивів. Тому ми просили, як і прокуратура, максимального терміну покарання – 15 років позбавлення волі. На жаль, через карантин судові засідання постійно переносилися.

Щодо інших двох – їм призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки. Проте Косову відмінили відбування покарання у зв’язку з амністією. Потерпілі цим рішенням не задоволені й просять максимально суворого покарання – 4 роки позбавлення волі, адже їхні дії призвели до вбивста. Якби вони не почали бити молодого хлопця, то не відбулося б вбивства. У зв’язку з цим ми просимо покарати їх максимально суворо», - наголосив захисник потерпілих, адвокат Олександр Стасюк.
Нині судове засідання вкотре перенесли. Цього разу через те, що у суд не з'явилися Дмитро Зуболь та Дмитро Косов. Їхній захисник не зміг пояснити чому вони відсутні. На засіданні був лише Олександр Гетьман, він перебуває під вартою.

Подальший розгляд справи запланували на 5 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Правдоруб Показати IP 8 Жовтня 2020 09:14
Залишається лише самосуд...
12345 до Правдоруб Показати IP 8 Жовтня 2020 10:27
Якщо за стільки часу родина загиблого не додумалась до помсти, то нічого їм не буде.
Любі свині Показати IP 8 Жовтня 2020 09:23
Всіх трьох засудити до максимальних термінів! Батьки вбитого хлопчини - тримайтесь! Бог і правда на вашій стороні!
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2020 10:11
За що суддям і прокурорам платять великі зарплати, а потім ще й пенсії? За таке невдале і наскрізь корумповане судочинство? Зовсім не хочеться сплачувати податки на утримання цих "захисників справедливості". Європа в котрий раз наголошує на судовій реформі, в протилежному випадку ми ризикуємо втратити не тільки безвіз, а й державу, оскільки держава в сучасному світі може існувати, коли виконую свою основну функцію - забезпечує справедливість у суспільстві.
11 до Анонім Показати IP 8 Жовтня 2020 12:58
Шановний, якщо не розумієтесь в проблематиці про яку пишете, то краще мовчіть! Ні судді ні прокурори не винні в тому, що справа тягнеться так довго! Задайте свої питання адвокатам, які щоразу придумують нові клопотання щоб відкладати розгляд справи! А лише після того пишіть про необхідність якихось реформ! Бісить людська тупість!!!
Народна прокуратура Показати IP 8 Жовтня 2020 14:24
До Анонім. Абсолютно згідний з дописувачем 11. Наші люди, які ні в чому не хочуть фахово розбиратись, звикли всіх собак вішати на парвоохоронців,цо це дуже просто і, головне, таку думку їм уже років 20 вдовблюють у голову політики і телеефіри. Коллапс у боротьбі зі злочинністю настав з прийняття у 2012 році Кримінального процесуального кодексу "знаного юриста" Портнова, який перетворив роботу слідчих і оперативних працівників на безгузду суцільну біганину з письмовими клопотаннями до слідчого судді, щоб можна було провести хоч якусь слідчу дію. Це, у свою чергу, неймовірно завантажило суди, що, ву кіпі з величезною кількістб вакансій суддів призводить до надзвичайно тривалих термінів слідства і суду. Ну і нахабне зловживання своїми процесуальними правами адкокатами, адже сам Портнов хизувався, що стороні захисту надали перевагу у процесі
Народна прокуратура Показати IP 8 Жовтня 2020 14:40
До Правдоруб. Якщо Ви такий героїчний, то зробіть це, покажіть приклад. А насправді, думаю, що рішення суду першої інстанції було більш-менш справедливим. Відбулась бійка на грунті раптово виниклої неприязні, а потім один придурок дістав ніж і завдав удару, від якого настала смерть потерпілого, Двоє нападників мають відповісти за хуліганство, бо у них не було попередньої змови зі згаданим мною придурком здійснити вбивство хлопця. Кваліфікація їх дій правильна. Те, що до одного застосували амністію, це не право, а обов'язок судді, визначений прийнятим депутатами Верховної Ради законом про амністію. Єдине,звичайно, що вбивці (який, до речі, перебуває під вартою !!!), суддя міг дати не 11, а 15 років, але це вже запитання до совісті цього судді. Черговий раз дратує позиція цих 33 баранів, хто поставив Вам лайк. якщо Ви хочете жити у правовій державі, то треба намагатись розібратись у законодавстві, а не махати битами чи жбурляти бруківку, волаючи про свою європейськість
11 до Народна прокуратура Показати IP 8 Жовтня 2020 16:14
Ви все дуже грамотно пояснили, розклали по полочкам. Проте, думаю, що оті 33,що лайкнули Аноніму нічого не зрозуміють, вірніше не захочуть зрозуміти. Через отаких Анонімів і його 33 вподобачів ми не рухаємось вперед, а лише деградуємо. Це люди, які не розуміються ні в чому, а пхають носа, нав'язують іншим свої безглузді думки. Згадується комедія з назвою-Тупой еще тупее. Переконуюсь, що розумних і мислячих людей дуже мало, в основному хамовиті невігласи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus