USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через два роки після вбивства 24-річного лучанина допитали головного обвинуваченого

4 Жовтня 2019 16:44
В Луцькому міськрайонному суді допитали головного обвинуваченого у вбивстві 24-річного Павла Попова. Розгляд справи тягнеться вже два роки – колегія суддів заслухала свідків і учасників бійки, нині свою версію подій того вечора озвучив і чоловік, який перебуває під вартою. Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Події розвивались ще в серпні 2017 року. Ввечері після зустрічі з батьком на вулиці Карпенка-Карого Павло Попов зустрів компанію нетверезих людей. У хлопця виник конфлікт з трьома чоловіками: Олександром Гетьманом, Дмитром Зубалем і Дмитром Косовим, який переріс у бійку.

Один з хуліганів проштрикнув Павла Попова ножем – від поранення хлопця врятувати не вдалося. Напередодні злощасного інциденту загиблий освідчився своїй коханій і подарував їй обручку. Це сталося у день народження дівчини. Пара встигла навіть подати заяву про реєстрацію шлюбу та обрала дату весілля.

Проте перед смертю ще встиг упізнати Дмитра Зубаля, якого патрульні пізніше затримали неподалік місця бійки. Олександра Гетьмана та Дмитра Косова поліцейські затримали вже наступного ранку - як з’ясувалось, за наведеннями Дмитра Зубаля.
Неодноразово судимий Олександр Гетьман спочатку взяв всю вину на себе – йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще двоє відбулись особистим зобов’язанням – їх обвинувачують в хуліганстві.

Протягом судового слідства неодноразово міняли склад колегії суддів, допитували свідків. І лише нещодавно в суді проглянули відео слідчих експериментів з Дмитром Зубалем і Дмитром Косовим, які провели ще восени 2017 року.

На чергове ж засідання викликали судмедексперта Сергія Романюка, який оглядав тіло хлопця. Нарешті допитали і обвинуваченого Олександра Гетьмана. Чоловік наголосив – мовляв, лиш зараз розповів все, як воно було насправді. Згадав, що того вечора вони випивали. Йшли по Карпенка-Карого четверо – зі слів Олександра Гетьмана він саме розмовляв зі своєю цивільною дружиною Оленою і побачив, як його товариші неподалік автівки сваряться з незнайомим хлопцем.

Зі слів обвинуваченого, з правої сторони був Зубаль, з лівої сторони був Косов, Павло Попов був посередині. Потім чоловіки нібито помітили ніж в руках Павла Попова. Обвинувачений переконує – саме він його вибив. І, мовляв, щоб запобігти черговому удару з боку Дмитра Косова, повалив його на землю. Олександр Гетьман стверджує – почув крик і, підвівшись, побачив – Павло лежав на землі.

«Зубаль знаходився зверху на ньому. Просто сидів отак. З ножем. Я звернув увагу зразу на ніж. Він зразу мені каже: «Батя, що робити?» Я зрозумів, що він хоче нанести удар, я кажу: «Що ти робиш?». Я просто автоматично забираю в нього ніж з рук, відходжу і говорю: «Досить бити – пішли», - сказав Гетьман.

Проте покинули місце бійки всі, крім Дмитра Зубаля, який чомусь лишився біля потерпілого. Зі слів Олександра Гетьмана, він викинув ніж неподалік. Обвинувачений наголошує – саме він зранку вказав поліцейським, де ніж – мовляв, якби Павла вбив він, навряд чи це зробив би.

Свої перші покази, в яких визнає свою вину у вбивстві, обвинувачений пояснює так: мовляв, у міськвідділі поліції його напоїли горілкою та змусили підписати якийсь документ. До слова, у двох інших обвинувачених – інші версії подій.

Завершальні судові дебати відбудуться вже 10 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2019 19:04
Всім трьом по максимуму, нехай між собою розбераються хто прав, а хто ні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus