USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Три роки тюрми та 100 000 грн компенсації: судили водія, який спричинив ДТП на мосту в Луцьку

17 Січня 2022 21:29
Водій, який через неуважність спричинив ДТП із постраждалим на мосту в Луцьку, отримав три роки ув’язнення. Крім того, він має сплатити 100 000 гривень моральної шкоди.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Дорожньо-транспортна пригода сталася пізно ввечері 24 листопада 2018 року на вулиці Рівненській.

Як стало відомо, на мосту зіткнулися автомобілі «ВАЗ», «Форд», «Сеат» та «Фольксваген». Проте у суді розглядали лише справу щодо водія автомобіля «Сеат», який допустив зіткнення з легковиком «Фольксваген».

Внаслідок аварії водій «Фольксвагена» отримав закриту черепно-мозкову травму голови із забоєм головного мозку, яка призвела до компресії та дислокації структур головного мозку, що належить до категорії тяжких тілесних ушкоджень за критерієм небезпеки для життя в клінічному перебігу, згідно висновку судово-медичної експертизи.

У суді водій «Сеата» розповів, що того дня близько 23 години він рухався вулицею Рівненською у напрямку проспекту Відродження із допустимою швидкістю, а підіймаючись на міст влетів в авто, що різко загальмувало попереду. Чоловік наголосив, що буцімто не мав технічної можливості уникнути зіткнення.

Натомість постраждалий повідомив, що під руху на мосту він побачив, як автомобіль «ВАЗ», що їхав попереду, почало заносити. Тож він почав пригальмовувати, зорієнтувавшись на дорожню обстановку, та зупинився. Після зупинки відразу увімкнув аварійну сигналізацію та хотів вийти з авто. Але вже за 10-15 секунд після повної зупинки відчув удар, від якого його автомобіль викинуло на зустрічну смугу руху. Також додав, що дорога була слизькою через ожеледицю.

Чоловік наполягав на суворому покаранні обвинуваченого та просив суд задовольнити цивільний позов.

Згідно висновку судово-інженерно-транспортної експертизи дослідження обставин і механізму ДТП , зіткнення автівок сталося через невідповідність дій водія «Сеата», оскільки той мав технічну можливість уникнути аварії.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив йому три роки позбавлення волі, і на такий же термін позбавив права керувати авто.

Крім того, стягнув на користь постраждалого 100 тисяч гривень моральної шкоди, а ще зобов’язав відшкодувати лікарні 60 тисяч за лікування чоловіка.

Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Уася Показати IP 17 Січня 2022 21:45
Щось тут не так, не занадто суворо? як для звичайної аварії? Тут за дпт із загиблими - частенько дають умовний термін, а тут - 3 роки?
Москаль до Уася Показати IP 18 Січня 2022 08:09
Потому что за состояние дорог никто не наказан. Рухнувший бом Кивеньська 109 вспомните с двумя погибшими.
5 Показати IP 17 Січня 2022 22:45
Тверезий водій,який не перевищив швидкості і на слизькій дорозі у темну пору не зумів загальмувати, отримав три роки? Це при тому,що усі в аварії залишилися живі і обійшлося лише струсом мозку? А скільки дали п'яному виродку,який кілька років тому п'янющий перевищив швидкість і перетворив підлітка на тяжкого інваліда? Кілька років умовно? Якась дивна справедливість у волинських судах.
73% до 5 Показати IP 17 Січня 2022 23:46
Справедливість не дивна а продажна, але наш президент всіх таких суддів посадить!
Москаль до 5 Показати IP 18 Січня 2022 08:11
Справедливость нажаль втрачена. И знамо коли.
007 Показати IP 17 Січня 2022 22:57
Треба було ще й дорожникам виписати штраф , і дати тягла за те що не посипані дороги , бо починають вже посипати після дтп і не одного . Не вже тяжко прогноз погоди глянути , меньше було людям біди , і проблем . Все через ж....
Га Показати IP 18 Січня 2022 09:01
Чоловік наполягав на суворому покаранні обвинуваченого та просив суд задовольнити цивільний позов. Тобто водій цього фольксваген поло виявився якийсь не простий дядько що зміг з такого банального випадку вижати максимальне покарання? Хм. І з винуватцем не домовився... Якась дивна історія
Імя Показати IP 18 Січня 2022 20:15
Мммм мм кумавство вершунами закону. Я сам вважаю що процентів 60 водіїв це просто пранокопитні олені які насо"али на водійске посвідчення, але данна ситуація це тупість. Окей заберіть ВП, хай виплатить компенсацію і збитки. Але нащо тюрьма? Що вона дасть? Ще одного зека через 3 роки. Все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus