USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Тримайтеся, ми з вами!» Білоруси підтримали Україну через волинян

11 Жовтня 2014 08:00
У білоруському місті Гродно відбувся XXIII Міжнародний меморіал зі спортивної ходьби, присвячений пам’яті срібного призера Московської Олімпіади Петра Починчука. На згадку про талановитого спортсмена з 1992 року вдячні гродненці щорічно проводять змагання, які згодом одержали статус міжнародного меморіалу.

Популярність змагань підтверджується фактом прибуття на старт прихильників спортивної ходьби з Латвії, України, Польщі та багатьох куточків Білорусі, незважаючи на те, що в календарі ці змагання є одні з останніх.

На дистанції 20, 10, 5, 3, 2, 1 кілометрів вийшли 173 спортсмени, в тому числі 91 чоловік і 82 жінки, в буквальному сенсі слова від малого до старого. Найстаршим учасником змагань виявився Борис Хролович з Мінська (70 років), наймолодшим – шестирічний Ігор Жук з Гроднівщини.

Переможці визначалися в 5 вікових групах у чоловіків і 6 у жінок. Окремо підбивалися підсумки для ветеранів, які виступали на дистанції 1 кілометр.

Добрі результати на турнірі показали й волинські спортсмени.

Дмитро Собчук (1995 року народження) на дистанції 10 кілометрів виборов «золото». Волинянин прийшов до фінішу за 42 хвилини 48 секунд.

Серед дівчат на дистанції 10 кілометрів наша землячка Валентина Мирончук обмежилася «бронзою». А лучанка Марія Філюк (1995 року народження) на своїй дистанції немала рівних. Вона подолала 5-кілометрову дистанцію за 23 хвилини 45 секунд. Зазначимо, у Гродно Філюк поставила особистий рекорд на цій дистанції.

Крім медалей волиняни привезли співпереживання та розуміння білорусів. Адже весь світ зараз переживає подіям на Сході України. «Білоруси дуже сильно переживають за Україну! Хвилюються, задають багато запитань, - переповідає Марія. - Кажуть, «тримайтеся, ми з вами» тощо. Один чоловік підійшов до нас, довго розмовляв і сказав, що він дуже переживає за нас, як і вся Білорусь, і навіть приїздив до Києва на Євромайдан і пробув там місяць».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро до Аноніма Показати IP 11 Жовтня 2014 08:46
коментар було видалено
Волинянка Показати IP 11 Жовтня 2014 12:42
Дякуємо білорусам за розуміння і підтримку! Живє Бєларусь!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus