USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Це катастрофа! На 1 медика – 17-18 хворих»: медсестра з Нью-Йорка про коронавірус

31 Березня 2020 12:21
Медсестра Лія Іліас працює в одній з лікарень Нью- Йорка. Жінка закликала людей серйозно поставитися до епідемії коронавірусу та розповіла про критичні навантаження на лікарні в США.

Відеозвернення вона опублікувала на своїй сторінці у фейсбуці.

– Це катастрофа. 90% наших хворих заражені коронавірусом і переносять його в тяжкій формі, – каже медсестра. – Коронавірус знищує людей. Люди не можуть дихати. Їм весь час потрібна киснева допомога. Багато знаходяться на штучній вентиляції легень. Бракує обладнання, кисню.
– Лікарні побудовані за особливими стандартами: між ліжками повинна бути певна відстань. Тому в стінах виведено тільки певну кількість кисневих пристроїв. А кількість хворих величезна. Ми підключаємо апарати до всіх кисневих отворів, які тільки вмонтовані в стіни. Кому не потрібний кисень у великому обсязі, подаємо його через носові трубки з кисневих балонів. Але вони швидко закінчуються, протягом декількох годин, і їх треба регулярно міняти.

– Лікарні переповнені. Ті люди, які приходить з іншими проблемами в лікарню, знаходяться поруч з зараженими. Медикам потрібно весь час контролювати, щоб вони один одного не позаражали, – пояснює Лія Іліас. – До лікарні треба йти, якщо вам важко дихати, коли є біль у грудях, інсульт, інфаркт. Коли стоїть питання життя і смерті. Зараз в лікарнях немає ніяких санітарних умов. Бракує дезінфікуючих засобів. Лікарі та медсестри самі хворіють, я сама недавно перехворіла. Тільки другий день як вийшла на роботу.

– У госпіталях брак масок. Медсестрам виділяють одну маску-респіратор, яка тисне на обличчя, захисний фартух, спеціальні окуляри і шапочку. Маски виділяються на один, а то й кілька днів. Фартух і шапочка – на одну добу. Усі медпрацівники перевантажені роботою. Медсестри працюють на межі. Одна людина обслуговує по 17-18 хворих. Немає можливості піти переодягнутися, перекусити або попити води. Їмо один раз в день. Усі хворі в тяжкому стані. А тут ще й їх родичі постійно дзвонять, питають. Лікарі фізично не встигають відповідати на дзвінки. А люди часто телефонують через дрібниці. Я одна працюю з 17 хворими і часом не знаю, як допомогти їм, як допомогти собі... Люди не розуміють усієї серйозності ситуації. Вони не розуміють, що поки я відповідаю на дзвінок, комусь може стати погано, – зривається на сльози медсестра.

– Припиніть ходити на всякі гулянки. Я чула, що люди, як ні в чому не бувало, відзначають дні народження, весілля. Друзі, це серйозно! Якщо буде великий потік хворих з утрудненим диханням, то ми просто не зможемо всіх забезпечити киснем. Люди просто будуть вмирати. Сидіть удома. Виходьте тільки при необхідності. Перестаньте скаржитися, що вам удома нудно. Люди помирають! – закликала всіх схаменутися медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus