USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Медсестра з Волині відмовляється вакцинувати дітей

31 Січня 2016 22:15
Медсестра з Нововолинська Лілія Шеприкевич не змогла змовчати і відмовилась необґрунтовано вакцинувати від поліомієліту дітей у садочку, де працює. Вона не перший рік працює медсестрою, має відзнаки і нагороди, але зараз не вірить у спалах поліомієліту в Україні, щодо якого є багато суперечливих даних.

Про це йдеться на сайті Ліги Захисту Громадянських Прав.

Зі ЗМІ Лілії стало відомо, що двоє дітей на Закарпатті, в яких влітку виявили вакциноспоріднений вірус поліомієліту, і через яких розпочалася позапланова вакцинація, повністю одужали. Ці випадки не були пов'язані між собою, і це навіть не є "спалахом". Тому вона відмовилась робити ці додаткові щеплення дітям.
Ще одна причина відмови Лілії – сумніви у якості вакцини, яку їм привезли. З її слів, перед першим туром вакцину в медпункт принесли без жодних офіційних документів. У другому ж турі температурні індикатори на флаконах оральної поліовакцини були підозрілими на вигляд, такими, що не відповідали інструкції виробника і викликали сумнів у її безпечності.

Керівництво місцевої поліклініки написало скаргу на непокірну медсестру, звинувачує її у некомпетентності і намагається звільнити з роботи.

Проте, на думку юристів, вчинок Лілії є цілком законним і обґрунтованим, а підстав для її звільнення чи якихось санкцій щодо неї – немає.
Як повідомляло видання раніше, третій етап вакцинації від поліомієліту відбувається на Волині з 25 січня по 5 лютого. До слова, в Нововолинську батьки дітей, яких мають вакцинувати від поліомієліту, вимагають призупинити цей процес до надання повної інформації про вакцину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 69
марія Показати IP 31 Січня 2016 22:30
молодець!добре,що ще лишились чесні їлікарі
Це обізвались мами я до марія Показати IP 31 Січня 2016 23:27
просто смішно, медсеста яка закінчила Луцький медичний коледж на 3-4 рекомендує Україні що робити, а що ні)))))була розумна, то працювалаб в лікарні, а не в садочку - куди беруть всіх підряд...окрім того в Україні є безліч пацієнських організацій і світових і національних і якби там були б якісь проблеми давно вже про них розповіли б визнанні фахівці, а не самозванці...окрім того, остання вакцина з Фрації(ну звісно там же тільки дешеві просроченні і так далі вакцини роблять) і термін до 12 місяця 2017 року так що думайте мами про здоровя дітей а не про власний егоїзм і якщо ви готові повірити першому почутому то хоч інколи почуйте декілька думок з цього приводу..будьте шановні жінки мудрішими
юрист до Це обізвались мами я Показати IP 1 Лютого 2016 00:27
Звідки така інформація прл вакцину та про медсестру? Те саме можна сказати і про вас і про будь кого. Чого це вас так хвилюють чужі діти? Бо получите пілюлєй за непривитих дітей? Та ви тільки за свою шкуру і боітесь. Які прививки в період карантину? Чому мовчите про це??
Надя до юрист Показати IP 1 Лютого 2016 09:27
Побільше б таких медсестрів.
лучанка до Це обізвались мами я Показати IP 1 Лютого 2016 01:22
Шановна.Медсестра зробила все правильно.Я бачила безліч діток,яким зробили щеплення сумнівною вакциною(треба було зробити план по вакцинації)наслідки жахливі
виклад до Це обізвались мами я Показати IP 1 Лютого 2016 06:06
чую голос педіатра, яка за третім разом все складала, а місце купила в лікарні. бо розумна.
Волинянка до Це обізвались мами я Показати IP 1 Лютого 2016 08:48
Шановна, якщо вам смішно - смійтесь) як пересмієтесь, то проводьте вакцинацію цією вакциною власних дітей! Хоч щотижня їм давайте цю заразу - це ваш клопіт.
Віктор до Це обізвались мами я Показати IP 2 Лютого 2016 21:36
Є люди які взагалі які нічого не закінчували але набаго ефективніше лікують,а ви просто в долі від вжитої вакцинації тому вас так обурює ця медсестра,а я на власному досвіді знаю зо таке ваша вакцина через яку є маса неповноцінних діток,а що вам до того вам аби збути''
ОЛЯ до Це обізвались мами я Показати IP 3 Лютого 2016 09:45
МАМИ ТУПІ ЯК ВАЛЯНКИ!!!!!
Антоніна до Це обізвались мами я Показати IP 3 Лютого 2016 16:06
Ми перевізники і знаємо як медикаменти затримують на кордонах, і чомусь потім їх не списують. Побійтеся Бога. Правильно зробила звичайна медсестра. Це політики за це гроші отримують, і такі лікарі як ви(я впевнена, що ви продажний лікар). 8 років назад лікар наполягала на вакцинації моєї дитини вакциною з НІР після того я рік дитину по лікарнях "совала", аж поки не довели "до ручки", довелося взагалі відмовитися від лікарських послуг, а витягати дитину травами і БАДами. В той час ця ж сама лікар в м Луцьку відмовляла свою знайому від цієї вакцини. Про це я випадково дізналась при розмові з мамою, з якою я опинилась разом в лікарні. ТО ХТО Ж ТУТ ПРОДАЖНА СВ*ЛОЧ?
Галя до Це обізвались мами я Показати IP 5 Лютого 2016 15:38
Цей коментар написав обізнаний фахівець з, як мінімум, двома вищими освітами (помилки в кожному рядочку).Цікаво чи автор своїм дітям робив щеплення.
Лілія до Це обізвались мами я Показати IP 21 Березня 2016 20:25
Щоб розвіяти ваші сумніви, то я напишу вам,що у Луцьку я якраз таки не навчалася, і якби у мене в дипломі було 3-4 то не мала б призового місця по області на кращу медсестру Волині, подяк та грамот на місцевому рівні ( навіть під час навчання мала депутатську стипендію крім простої, і не повірите, але не платила ні за вступ ні за оцінювання. І якраз таки у лікарні я пропрацювала достатньо років щоб надивитися на корупцію і зробити висновки про медицину місцеву та й в Україні в цілому, і по тій же причині розрахувалася, щоб бути якнайдалі від улюбленої справи. Але дивом долі я потрапила в садок, який відвідувала моя дитина, тому у нашій медицині ще затрималася на років два-три...І не з одним лікарем та медсестрою я обговорювала це питання, проте з різних причин вони вголос не могли озвучувати те, що говорила я...Думаю на сьогодні вам достатньо зрозуміло те, що саме ця трьохтурова імунізіція не що інше як збут нікому непотрібної небезпечної вакцини. І тепер коли все закінчилося лишилося безліч невикористаної вакцини (декілька мільйонів одиниць) що потребує чималих коштів на утилізацію. То чи не могли ці кошти наші "світила медицини" вкласти на закупку якісних вакцин, ніж приймати в дар майже 3хрічний запас нікому непотрібної поліо трьохвалентної(біля 14 мл доз) і це однозначно ХТОСЬ зверху отримав бонусну суму собі в карман за утилізацію в українських дітей. Якщо у вас залишуться ще якісь заперечення, то хочу запитати чому на всіх сертифікатах до вакцин пише Остання партія або Заключна партія?
911 до марія Показати IP 1 Лютого 2016 09:00
Вона не лікар, а медична сестра
103 до 911 Показати IP 1 Лютого 2016 20:42
А ти певно,лікар....
Віктор до марія Показати IP 2 Лютого 2016 21:30
Молодець нехай Бог благословить та збереже твоїх діток на свідоцтво багатьом!
Анонім Показати IP 31 Січня 2016 22:32
є підоздра, що ділки від медицини закуповують дешеві вакцини, які є протерміновані або зберігались у недопустимих умовах. такі вакцини зазвичай збагрюють у країни третього світу
Василь до Анонім Показати IP 31 Січня 2016 23:01
До чого тут підозри? Всім розумним людям відомо що людина повинна харчуватися тими продуктами, які ростуть там де вона народилася і проживає. Те ж і з вакциною - вакцина має бути вітчизняна, тобто з того ж місця де була і при ЧЧЧП. Міняйте історію хоч по сто раз на день, але є правила які порушувати не можна ні при яких обставинах. Принцип бумеранга!
Анонім до Василь Показати IP 1 Лютого 2016 07:09
коли до тебе прийде вірус Ебола або бурбонна чума, то таким розумним будеш недовго
мама Показати IP 31 Січня 2016 22:35
якби кожен медик був такий совісний,як ця жінка-упевнена,вдалося б зберегти не одне життя! Сподіваюся, медсестра "відвоює" свою позицію.
Анонім Показати IP 31 Січня 2016 22:51
Керівництво місцевої поліклініки треба звільнити з посад. Вакцінацію треба робити в лікарні а не в дітсадочку.
Анонім до Анонім Показати IP 1 Лютого 2016 17:41
Згоден, і укол робити в голову!
Василь Показати IP 31 Січня 2016 22:52
Медсестра молодець! Не одного малюка зберегла. Тепер питання в іншому - її хтось в чомусь звинувачував. Є докази того що щось не в порядку. Чи будуть звільнені "з вовчим білетом" та притягнуті до відповідальності ті, хто змушував цю медсестру робити ці вакцини?
лучанка Показати IP 31 Січня 2016 23:01
Вона не лікар, а медсестра взагалі. І от цікаво звідки оця вся інформація про протерміновані, неякісні вакцини, недопустимі умови? Джерела, панове, джерела. Якась медсестра, навіть без вищої освіти, ставить під сумнів рішення ВООЗ. А невігласи цього тільки і чекали і давай воду каламутити.
рим до лучанка Показати IP 31 Січня 2016 23:33
хахаха... ужасть! Вы настаиваете на том, что медицинская сестра, в здравом уме, не без высшего медицинского образования не в состоянии определить качество препарата при визуальном осмотре??? Вам бы в средневековой инквизиции работать а не лучанкой подрабатывать.
Людмила до рим Показати IP 1 Лютого 2016 05:12
Между прочим в Америке несколько мам доказали с помощью независимой мед экспертизы, что вакцинация привела к заболеванию аутизмом их детей и выиграли суд. Больница уплатила огромные деньги, но детки остались инвалидами.В Израиле был большой скандал, несколько лет назад при вакцинации вакциной и Франции умерли дети. После этого они отказались от вакцины из Франции. Если бы кто-то из вас почитали какие серьезные заболевания грозят вашим детям , то никто бы не стал делать прививки, тем более, что они дают кратковременный иммунитет. Но никто не показывает мамам инструкцию прилагаемую к прививочному материалу.
рим до Людмила Показати IP 1 Лютого 2016 11:50
не передергивайте. Вы подвергли критике действия медсестры, причем, в весьма дерзкой и унизительной манере. А теперь переноситесь за "слонобойными" примерами из жизни негритянских мамаш какой нибудь Оклахомы. К чему этот пузырь? С логикой - все нормально?
практик до лучанка Показати IP 1 Лютого 2016 06:10
З вищою освітою тепер тільки на базар приймають. На відповідальну роботу шукають із середньою спеціальною.
віра до лучанка Показати IP 1 Лютого 2016 07:03
Якась медсестра?! Попахуе негарно! А ви хто шановна, потомственна графиня, чи маете Гаррвардську освіту?! Людина відповідальноипрацюе і мае дуже велику силу волі, на відміну від інших медиків, що думають так само)!!!!!!!!!!
Людмила до лучанка Показати IP 1 Лютого 2016 08:53
Якась "лучанка" не хаміть! Джерелами, хамисте ви наше, є троє сусідських дітей - ніяк не можуть викарабкатись із наслідків цієї вакцинації - у всіх одні і ті ж симптоми.
Антоніна до лучанка Показати IP 3 Лютого 2016 16:15
А ти в долі, ***? З тобою ВООЗ поділився, чи показав незаперечні докази своєї невиновності? ТИ своїм дітям дала цю прививку? Ні, своїм не дають, знаю на власному досвіді
Лілія до лучанка Показати IP 21 Березня 2016 20:34
ВООЗ? Представники Інституту Чумакова в Москві для мене не є авторитетом, коли те що вони кажуть суперечить українському законодовству. Перегінець декілька років був представником ВООЗу, а тепер коли на нього подали в суд, то він навіть не явився туди ні 2 ні 3 разу (1 раз суд відклали - судя захворів) а потім виставив в фейсбуці папірець, де його генеральна прокуратура викликає щодо надання пояснень про перевищення службових вакцинацій під час проведення 3ьох турів вакцинами ОПВ та ІПВ від поліомієліту.
Patrik Показати IP 31 Січня 2016 23:02
Це сравжня сестра милосердя! Надзичайно відповідальний медик, на відміну від більшості так званих "фахівців", яких більше цікавить не стан здоров'я, а кількість вакцинованих для відповідного звіту... Ваш вчинок пані Ліліє, дійсно достойний глибокоі поваги.
Анонім до Patrik Показати IP 31 Січня 2016 23:32
Підтримую вас
Анонім Показати IP 31 Січня 2016 23:50
Якби медпрацівники не були зацікавлені в проведенні вакцинації, вони б її так не навязували . А то отримують за це відкати , то й деруть глотку що вона потрібна, а люди які мають совість ,такі як Лілія відмовляються проводити вакцинацію ,але шкода що таких людей одиниці . В одній з Луцьких шкіл медсестра прямо накинулась на мам які прийшли писати відмову, чуть їх не пороздирала хамка нікчемна .
лучанка Показати IP 1 Лютого 2016 01:03
Ото ж мені цікаво: зараз епідемія грипу. В такий час доречно проводити вакцинацію? Я не медик. Але все це схоже на агресивний маркетинг. Інтуїція мені підказує, що лобіюються інтереси не дітей.
12345 до лучанка Показати IP 1 Лютого 2016 16:41
КонституцієюУкраїни передбачо, що кожна людина має право на освіту і крапка!!!! Писати відмови-це нічим не передбачено. Медсестри керуються своїми інструкціями, але вищу юридичну силу має-Конституція України. Вони не мають права позбавляти цього права дитину. Не реагуйте на ці залякування, це стосується і садочків. Моя дитина навчається у першому класі, медсестра також тероризувала. В таких випадках потрібно писати заяву в прокуратуру. Також зверніть увагу, що ця вакцинація є додатковою, але аж ніяк не обовязковою. Не пишіть відмов і не ходіть туди, не псуйте собі настрою. Хай з своїми планами розбираються самі, це їхні проблеми. Нехай в епідемію грипу себе провакцинують. Мою дитину взяли в школу без ревакцинації у 6 років, документи спочатку не хотіли приймати, але я повідомила їм. що вони порушують конституційні права моєї дитини і пішло поїхало......Через годину розмови, ще й вибачалися. На сайті МОЗу відсутня інформація про спалах палоеміліту! Дану вакцину надав безкоштовно ЮНІСЕФ, наш МОЗ взяв відкат (безкоштовно сир в мишеловці), таким чином з наших дітей роблять підопитних, ведуть статистику, а потім за результами вирішують давати Європі чи ні. Сволота!!!!!! Я не проти вакцинації, але я не впевнена в якості вакцин!
Мама з Луцька Показати IP 1 Лютого 2016 01:33
Молодець! Респект медсестрі з Нововолинська! Моя сестра працює в лікарні і знає, що жоден лікар не робить вакцинацію своїм дітям чи внукам. Щодо спалаху поліомієліту - усім відомо, що це вигадана історія, щоб збути протерміновані вакцини, які раніше батьки не захотіли купувати за власні кошти. Так зараз спишуть із бюджету і гроші відмиють. Нам медсестра випадково сказала у школі: " А що ж, десь треба подіти...", коли ми категорично відмовились від вакцини... Вакцинацію потрібно проводити, ну хоча б у поліклініці, а не в школі чи дитсадку, та ще й у період епідемії грипу!!! Бережіть дітей!!!
Іра Показати IP 1 Лютого 2016 03:03
В мене викликає один факт непбиякий сумнів. Велючаю радіо - реклама вакцини, іду містом - білборди на цю ж тему. Кому так вигідно іі втюхувати? Чому? Ясне діло, до здоров"я пересісних дітей це відношення не має. Тому, з кожним днем росте впевненість в жахливості даноі вакцини
бульба боровець Показати IP 1 Лютого 2016 04:32
Насправді перший раз погоджуюсь з твердженням проти вакцинації, в даному випадку!!! Медсестра молодець!!! Вона згідно інструкцій зробила висновок, що вакцина не відповідає нормам!!!!, повідоміла про це керівництву!!!, а те щоб не получити втик від міністрів( бо вони вже отримали за цоборудку відкат) Хочуть заставити її піти на злочин!!! Звертайтесь в поліцію !!!! Вони зобовязані зреагувати на злочинні дії!!! Хоча про що я ))))??? Це в нормальній країні з нормальними потріотичними Громадянамиможна було б щось довести, а ми українці З гнилуватим менталітетом(нехай пробачать мене герої, Які справді вболіваютьза Українц) можемо як стадо баранів Тільки мекати і в стійлі стояти!!!!
мама мія Показати IP 1 Лютого 2016 07:44
Спалах грипу, а дільнича медсестра дзвонить і просто погрожує-прийдіть у поліклініку. бо їх сварить завполіклінікою. зробіть щеплення. Вони там певно усі з розуму посходили. Керуються ще совдепівськими цидулками. європа зас...на. от звідки потрібно починати....
Волинянка до мама мія Показати IP 1 Лютого 2016 08:44
Скажіть, а до чого тут Європа?! Наша дитина має всі планові зчеплення і додатково цю вакцинацію ми дитині не робили. Чоловік у поліклініці написав відмову і ніхто нас не примушував. В першу чергу, батьки мають мати клепку в голові і дбати про здоровя дитини.
Анонім до Волинянка Показати IP 1 Лютого 2016 11:44
А чому чоловік має йти до поліклініки у розгар грипу...
Njq до Анонім Показати IP 1 Лютого 2016 14:42
А не подумали, що той грип теж "розвод" на гроші? В минулі два роки у нас не було масової істеріїї з приводу грипу, бо якось на фоні того? що робилось в країні було не до гриппу, а зараз вісялікі п/а/д/л/ю/к/и схаменулись, що "війна війною, а..." гроші робити треба і знову застосували методи зомбувавння свідомості, коли при звичайних соплях, люди надумують собі смертельну небезпеку і змітають з аптек ліки, роблячи в чиїсь кишені шаленні гроші.
я до Njq Показати IP 2 Лютого 2016 23:30
ГРИП не розвод..сама хворіла і було страшно..лікуватись мене ніхто не заставляв та гроші не вимагав... Просто мусила лікуватись,бо моє життя та здоровя мене хвилює . А тут інша ситуація...
Ага до мама мія Показати IP 1 Лютого 2016 12:12
А "совдепія" тут до чого? При "совдепії" з вакцинацією було строго, але йшли вакцинуватись без страху, бо г..вна тоді не кололи засмість ліків, тому й про багато хвороб, які зараз повилазили, тоді навіть і не чули. Кажу як бувша совдепівська дитина що пройшла на собі всі совдепівські щеплення "від" і "до", як і всі мої однокласники і ні в кого ніяких ускладнень ніколи не було. Можете всі зараз хоч монітори позапльовувати, але "совдепія" таки слідкувала за здоров"ям своїх громадян.
як бувша совдепівськ до Ага Показати IP 8 Лютого 2016 20:57
У моєї однокласниці у совдепі сестрі зробили прививку після якої вона стала інвалідом. КАртку переписали за одну ніч так - що це від народження. У моєї співробітниці після прививки дівчинка перестала набирати вагу і ріст. Лікарі про це її змушували мовчати. Тому можу точно стверджувати, що про такі випадки боялися говорити, але вони були як тоді так і тепер!
Лікар Показати IP 1 Лютого 2016 08:34
Нв Україні немає жодної згрози з поліомієлітом просто світ відмовився від живої вакцини утилізувати дорого та й небезпечно от і відправляють у країни третього світу
12345 до Лікар Показати IP 1 Лютого 2016 16:53
Згідна на всі 100 проц!
До лікаря Показати IP 1 Лютого 2016 08:38
І напевно за немалі відкати чиновникам
Лучанин Показати IP 1 Лютого 2016 09:47
Люди не робіть дітям цю вакцину моя дитина ще не може відійти тошнило 2 тижні що на стіну лізла і лікарі після всіх дорогих обстежень кажуть (а нічого здорова) розірвав би тих людей які закупили цю вакцину. Наколов би їм тих доз щоб не дай бог не захворіли.
Зайчик Показати IP 1 Лютого 2016 09:49
Медсестра на Кейт Мідлтон схожа)))
Євген Показати IP 1 Лютого 2016 09:59
В Ізраїлі знайшли вірус поліо в каналізації,в звязку із чим провели два тури імунізаціі,і це при тому,що в там охват прививок 95%.А в нас при наявності двох хворих якась медсестраяка не маючи елементарних понять в цьому,каже,що вона не бачить підстав.Це чудесно просто.Шкода,шо вона ніколи не бачила хворих дітей з поліо
Антоніна до Євген Показати IP 3 Лютого 2016 16:32
Навіть не хочеться писати, мені, людині з двома вищими з відзнаками освітами, якомусь там євгену, це не мужик, що дозволяє собі ТАК вислювлюватись в адресу в першу чергу Жінки.
Позиція Показати IP 1 Лютого 2016 10:09
Сюжет для фільму на зразок "Рідкісна група крові". Головне, що героїня статті є небайдужою у час, коли всі думають лише за гроші або як кого-небудь наї*ати!!!
анонім Показати IP 1 Лютого 2016 10:33
Якась медсестра? А ви вчилися може на медика, що так стверджуєте? Правильно робить, молодець! ІМХО Луцький базовий медичний є одним з кращих медичних коледжів в Україні!
777 Показати IP 1 Лютого 2016 12:13
Просто в планах світових олігархів - винищити побільше людей на планеті. Тому в нас війна не закінчується і дітей треба побільше завалити!
до Волинянки Показати IP 1 Лютого 2016 12:19
написати відмову можна, але коли пішла дитина в школу, була можливість в табір відправити влітку,то не взяли - причина:нема всіх щеплень....
КРАЯНКА Показати IP 1 Лютого 2016 12:42
МЕДСЕСТРА МОЛОДЧИНА І ВІДВАЖНА ЛЮДИНА, ЩО НАСМІЛИЛАСЬ ПІТИ ПРОТИ СИСТЕМИ! ЛІКАРІ - ЦЕ ДЛЯ ВАС ВЗІРЕЦЬ.
мама діток Показати IP 1 Лютого 2016 13:15
Довгих років медсестрі! Але не всі педиатри такі куплені у нас була гарна рекомнндувала тільки вибіркову вакцинацію
за вакцинацію !!!! Показати IP 1 Лютого 2016 14:24
Прочитавши коментарі хочеться назвати медичну сестру "свята жінка". Але насправді не свята,а не достатньо освідчена в даному питанні. Просто людина не отримала достатньо інформації про поліомієліт,не знає чому ці 2 випадки в Україні трактують ,як спалах, як діє весь світ в подібній ситуації. В Ізраїлі в 2013 році вірус поліо виявили в стічних водах (ще ніхто не захворів). Влада не чекала поки когось паралізує (а для наших українців 2 дітей ---це мало, не переконливо ). Через 3 години ! вже велась просвітницька робота на телебаченні. Було проведено 2 тури з залученням усіх жителів до 40 років. В Словатчині ----6турів. А наших коментаторів-експертів дивують бігборди з пропагандою вакцинації. Бігборди з рекламою цигарок ,мартіні , чіпсів нікого не дивують ! http://video.meta.ua/8117398.video Чудова передача,можливо комусь допоможе зробити вибір "за " чи "проти". Робити чи не робити щеплення ---це справа кожного ,справа медиків ---надати батькам інформацію (правдиву ,неспотворену), а не власні фантазії на цю тему.
Галина до за вакцинацію !!!! Показати IP 1 Лютого 2016 17:22
Я також питала лікаря він казав що не має потреби зараз робити.
Я до за вакцинацію !!!! Показати IP 2 Лютого 2016 10:49
Коли ми ведемо мову за Iзраiль, треба ще говорити про те, що у випадку виникнення ускладнень пiсля щеплень, розмiр виплачених компенсацiй сягае десяткiв тисяч доларiв, тому там тричi подумають перед тим, як викиристовувати неякiснi препарати. А тепер наведiть хоч один приклад, коли виплатили на Украiнi постраждалiй дитинi хоч яку копiйку.
Антоніна до за вакцинацію !!!! Показати IP 3 Лютого 2016 16:39
Зате я бачила діток, які стали інвалідами після вакцинації. Якщо ви підпишете офіційний лист- заяву, в якому берете всі ускладнення після вакцини на свою відповідальність матеріальну і моральну, то вперед... Робіть... та своєї дитини, навіть після такого листа на знущання не віддам!
102 Показати IP 1 Лютого 2016 21:51
Надати звання "Заслужена медсестра Украіни"!
Любов Показати IP 2 Лютого 2016 01:17
Ви знаєте шановні. Моя семи місячна дитина уже 2 тижні в лікарні після цієї вакцини. І не знаю коли викарапкається. Такщо не варто налітати на медсестру.
Суд спить Показати IP 2 Лютого 2016 15:51
А в нашій державі за цю вакцину хтось когось спитає ( звідки вона завозилась, для чого ... яка її якість ,як завезена була, ким і як зберігалась і що з нею дальше робити) ... Розмов багато ! І про медсестру і про лікарів і чи потрібно вакцинацію проводити чи ні... Потрібно з кого розслідування розпочинати ?!
ПРАВДА ПРО ВИГАДАНІС Показати IP 2 Лютого 2016 17:19
ДОПОЛНИТЕЛЬНАЯ ВАКЦИНАЦИЯ ПРОТИВ ПОЛИОМИЕЛИТА В УКРАИНЕ В 2015 Г. Дополнительная вакцинация против полиомиелита в Украине в 2015 г. Очень коротко в хронологической последовательности перечисляю последние события, касающиеся вакцинации против полиомиелита в Украине. В 2010-2013 гг. Украина закупала около 3 млн. доз вакцин против полиомиелита ежегодно, которые полностью удовлетворяли потребности страны. В 2014 году после нескольких неудачных попыток провести тендерные закупки только в конце года МОЗУ распределяет в регионы чуть менее 1,5 миллиона доз (921 720 доз оральной вакцины против полиомиелита (ОПВ) российского производства и 539 618 доз инактивированной полиовакцины (ИПВ) в составе препаратов «Пентаксим», «Инфанрикс ИПВ», «Имовакс Полио»). Уже к апрелю-маю 2015 года практически во всех регионах Украины вакцины против полиомиелита отсутствовали в государственном звене здравоохранения. Возникший дефицит полиовакцин на 2015 год можно примерно оценить в 4 миллиона доз. С мая по октябрь 2015 года в качестве гуманитарной помощи Канады при поддержке ЮНИСЕФ в Украину было доставлено 3 млн 700 тысяч доз ОПВ и 1 млн 100 тысяч доз ИПВ производства французской компании «Санофи Пастер». Полтора миллиона доз оральной вакцины, которая должна храниться при -20С, в период с 19 по 29 мая находились при температуре +2 - +8С, затем были повторно заморожены. 17 сентября компания-производитель в ответ на запрос ее украинского филиала от 11.09.2015 подтвердила возможность повторного замораживания вакцины без снижения ее эффективности. 25 сентября приказом № 625 министерство распределяет в регионы 2 млн 200 тысяч доз оральной вакцины (без 1,5 млн повторно замороженных доз) и 28 сентября приказом № 631 – 1 млн 100 тысяч инактивированной вакцины соответственно. 3 октября МОЗУ подтверждает наличие вспышки на Закарпатье, вызванной вакцинным штаммом вируса. 9 октября 2015 г. Александр Квиташвили подписывает приказ МОЗУ № 671 «Про затвердження Плану заходів Міністерства охорони здоров’я України щодо імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік». По состоянию на 24 октября текст приказа не размещен на сайте министерства и в других официальных источниках, но в пресс-релизе МОЗУ от 19.10.2015, анонсирующем начало 3-туровой вакцинации было сказано следующее: «…Також Міністерство охорони здоров’я розробило інформаційного листа для регіональних підрозділів з питань охорони здоров’я з рекомендаціями щодо проведення додаткової імунізації. Згідно цього листа передбачено: - проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей віком від 2 місяців до 6 років. У третій раунд буде включено дітей віком до 10 років. - діти, які не отримали жодної дози вакцини проти поліомієліту до моменту проведення додаткової вакцинації, отримують першу дозу ІПВ, та можуть бути далі вакциновані ОПВ не раніше ніж через 14 днів після отримання ІПВ. - діти, які раніше отримали щонайменше одну дозу інактивованої поліомієлітної вакцини (ІПВ окремо чи в складі комбінованих вакцин або ОПВ) більше ніж 14 днів тому, повинні отримати ОПВ в рамках раундів вакцинації ОПВ незалежно від часу отримання останньої дози. - тривалість першого раунду вакцинації ОПВ складає 3 тижні, наступних раундів вакцинації (другого та третього) – 2 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ складає один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.» 21 -23 октября министр здравоохранения и его заместители совершают поездки в регионы с целью контроля проведения 1-го тура внеплановой вакцинации. Теперь более подробно попытаемся разобраться в возникшей ситуации. Полиомиелит является высокоинфекционным вирусным заболеванием, передающимся от человека к человеку фекально-оральным путем, в т.ч. через загрязненную воду или продукты питания и, реже, воздушно-капельным путем. Вирус первично размножается в кишечнике, впоследствии может проникать по нервным волокнам в спинной мозг. Первыми симптомами являются лихорадка, слабость, головная боль, рвота, ригидность шеи и боли в конечностях. Примерно в одном из 200 случаев инфицирования развиваются параличи (обычно ног). 5-10% из числа больных с парезами умирают из-за наступающего паралича дыхательных мышц или вовлечения дыхательного и вазомоторных центров продолговатого мозга. Полиомиелит поражает в основном детей в возрасте до 5 лет. Специфических препаратов для лечения полиомиелита не существует. После создания в 50-е годы прошлого столетия инактивированной (неживой) вакцины Солка и живой вакцины Сэйбина (оба препарата содержат все 3 типа полиовируса) и начала массовой вакцинации против полиомиелита заболеваемость этой инфекцией стала резко сокращаться. Уже в 1988 году в 125 странах было зарегистрировано около 350 000 случаев полиомиелита, в 2014 году – соответственно 359 в 2-х странах (Афганистан и Пакистан). Заболевание, вызванное 2-м типом полиовируса в последний раз регистрировалось в 1998 году, 3-м типом – в 2012 году. В 1994 году Американский регион ВОЗ был сертифицирован как свободный от полиомиелита. За ним последовали в 2000 году Регион ВОЗ для стран Западной части Тихого океана, в июне 2002 года Европейский регион ВОЗ и в марте 2014 года Регион стран Юго-Восточной Азии включая Индию. Основным недостатком живой вакцины (ОПВ) является вероятность развития у привитых и контактных с ними вакциноассоциированного паралитического полиомиелита (ВАПП).Частота развития ВАПП колеблется от 500 000 до миллиона первых доз ОПВ на один случай паралитического полиомиелита. Хотя наши соседи – Российская федерация и Беларусь указывают более неприятные цифры – 1 случай ВАПП на 100 000 первых доз. Возникает ВАПП в двух случаях: у детей с иммунологическими отклонениями и вследствие усиления вирулентности вакцинных штаммов в связи с мутациями. Наиболее часто вызывает ВАПП 2-й тип полиовируса. В связи с отсутствием случаев полиомиелита, вызванного диким вирусом 2-го типа в течение 15 лет, была создана и успешно применена в Индии в 2009 году бивалентная ОПВ, содержащая только 1-й и 3-й типы. США, Канада, страны ЕС и ассоциированные с ними вообще не применяют живую полиомиелитную вакцину (только в Польше ОПВ может использоваться для 4-й дозы). Национальные календари этих стран предполагают введение от 3 до 6 доз ИПВ (в большинстве развитых стран принята 4-кратная схема вакцинации против полиомиелита). В 1988 году была создана Глобальная инициатива по ликвидации полиомиелита (ГИЛП), учредителями которой стали как некоторые государства, так и различные фонды. Бюджет ГИЛП в 1988-2009 годах составил 7 млрд. $, в 2010-2012 – 2,6 млрд. $. В 2013 был представлен завершающий этап ликвидации полиомиелита на 2013-2018 годы, требующий финансирования 5,5 млрд $. Одной из 4 основных задач этого этапа является повсеместное введение вакцинации ИПВ в качестве первой дозы и отказ от использования трехвалентной ОПВ уже в апреле 2016 года. То есть в нагрузку к абсолютно безопасной вакцине ИПВ Украине подарили 3,7 миллиона доз ОПВ, которая является на сегодня единственной причиной ВАПП и должна уже в следующем году изыматься и заменяться бивалентной ОПВ. В Украине действующий приказ МОЗУ № 595 от 2011 года в редакции приказа № 551 от 2014 года регламентирует 6-кратную вакцинацию против полиомиелита в 2, 4, 6, 18 месяцев, 6 и 14 лет. При этом 2 первые дозы должны быть ИПВ. Минимальный интервал между 1-й и 2-й дозами, 2-й и 3-й дозами - 1 месяц, 3-й и 4-й дозами – 6 месяцев. То есть, существуют, как минимум, 2 противоречия между действующими приказами и новыми рекомендациями - дополнительная вакцинация предполагает ведение в качестве второй дозы ОПВ и сокращает минимальный интервал между дозами до 14 дней. ВОЗ рекомендует минимальный интервал между дозами – 4 недели. Ну и самая главная проблема этой акции – дети, которые были ранее вакцинированы в соответствие с календарем, должны быть дополнительно привиты. Как следует поступать родителям? В дополнительной вакцинации есть безусловный смысл, если придерживаться следующего алгоритма действий: Если ребенок не был привит ранее против полиомиелита: - Соглашаться на введение ИПВ, через месяц, не ранее, возможно введение ОПВ, еще через месяц – ОПВ. Это, безусловно, касается и тех детей, которым были выданы фиктивные документы, а вакцинация не проводилась. Если ребенок имеет временные или постоянные противопоказания к введению полиомиелитных вакцин стоит отказаться от посещения ясель или детского сада на 2-3 месяца. Если ребенок получил ранее 1 дозу ИПВ: - Соглашаться на введение при наличии месячного интервала ИПВ или ОПВ, через месяц – ОПВ, 4-ю дозу вводить через год (не ранее, чем через 6 месяцев). Если ребенок получил ранее 2 дозы ИПВ: - Соглашаться на введение при наличии месячного интервала ОПВ, 4-ю дозу вводить через год (не ранее, чем через 6 месяцев). Если ребенок получил ранее 3 дозы ИПВ или ОПВ: - Соглашаться на введение при наличии 6-месячного интервала ОПВ однократно. Проблема для всех категорий детей будет состоять в том, что в дальнейшем может не оказаться АаКДС-содержащих вакцин без полиомиелитного компонента. Выход – аналогичная вакцинация комбинированными 4-5-6 валентными вакцинами за средства родителей. Если ребенок в возрасте до 6 лет получил ранее 4 дозы ИПВ или ОПВ: - До 6 лет вакцинация не нужна. Доводы медицинских работников о том, что в силу сложившейся в Украине ситуации ребенку нужна дополнительная защита безосновательны. Если ребенок 6 лет и старше получил ранее 4 дозы ИПВ или ОПВ: - Соглашаться на введение ОПВ однократно. Если ребенок 6 лет и старше получил ранее 5 доз ИПВ или ОПВ: - До 14 лет вакцинация не нужна. ЕСЛИ РЕБЕНКА ПРИВИЛИ ЖИВОЙ ВАКЦИНОЙ (ОПВ) СООБЩАЙТЕ ОБ ЭТОМ В КОЛЛЕКТИВАХ, КОТОРЫЕ ПОСЕЩАЕТ РЕБЕНОК! В целом, введение дополнительных доз вакцины полностью привитому ранее ребенку повредить не может. Непривитому введение ОПВ несет крайне низкий риск возникновения ВАПП. Непривитому ребенку посещение коллектива с детьми, привитыми ОПВ несет крайне низкий риск ВАПП. Немаловажно то, что для украинских детей более весомую и более реальную угрозу чем полиомиелит, составляют коклюш, дифтерия, корь, паротит. Около половины украинских детей дошкольного возраста непривиты против этих инфекций. Впервые в истории независимой Украины в течение текущего года не было закуплено государством НИ ОДНОЙ ДОЗЫ ВАКЦИНЫ. Напоследок хочу напомнить о том, что в апреле 2008 года был подписан приказ МОЗУ о проведении дополнительной вакцинации против кори и краснухи 9 миллионам украинских подростков и молодых людей 16-29 летнего возраста. Через полтора месяца дополнительная вакцинация была отменена, через год 8 миллионов доз индийской вакцины были уничтожены. Доверие населения к вакцинации было подорвано, охват прививками упал всерьез и надолго. Волянский А.Ю.
Вікторія Показати IP 2 Лютого 2016 18:33
Спостерігайте за долею медсестри....адже її постарається звільнити навіть нове керівництво.
Ося Бендер Показати IP 3 Лютого 2016 19:02
Я взагалі думаю, що вакцинації в країні треба зробити платними, тоді включиться механізм природного відбору і всі хто не щеплені будуть відсіяні, а розумніші залишаться. Навіщо когось насильно заставляти бути здоровим? Якщо батьки хочуть аби їх діти вмирали від дифтерії, правцю, натуральної віспи, туберкульозу - хай не щеплять своїх дітей і себе. В кінцевому випадку суспільство хоч і потратиться на лікування тих хто відійде, але ми досягнемо 95% імунізованого населення. Хоча коли смажений півень в жопу клюне всі ці противники вакцинацій першими будуть стояти в чергах на щеплення як це було в 90 при спалаху дифтерії чи в 2009-10 роках коли вимели все з аптек при спалаху A H1N1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus