USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Це хороша допомога»: волинські аграрії почали отримувати безплатні міндобрива від USAID

5 Жовтня 2023 13:22
Волинським аграріям почали безплатно видавати мінеральні добрива за програмою агентства з міжнародного розвитку USAID АГРО.

За два дні їх отримали майже 40 волинян-аграріїв. Усього допомогу мають надати 177 господарствам, розповів Суспільному начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Юрченко.

З його слів, по тонні добрива видають фермерам, які обробляють від п'яти до 500 гектарів поля.

«В область надійшло майже 180 тонн добрива. Загальна кількість учасників, які можуть скористатися програмою, становить 20% від загальної кількості в Україні», – додав він.

Один з тих, хто вже отримав міндобрива, – фермер Сергій Кисляк із села Мильці. Чоловік розповів: використає їх для посіву пшениці.
«Це хороша допомога, бо зараз тяжкий час, і соляра дорога», – каже фермер.

Читати ще: 177 волинських аграріїв безплатно отримають мінеральні добрива на осінню посівну

Власник фермерського господарства із села Рудка-Козинська Микола Семенюк обробляє 80 гектарів землі. Він теж уже отримав міндобриво.

«Склад його – 15% азоту, 15% фосфору, 15% калію і 10% сірки. Треба було зайти, зареєструватися у ДАРі, там є доступні програми. Періодично туди заходжу», – каже Микола Семенюк.
Зі слів фермера, отриманого міндобрива вистачить на п'ять гектарів, удобрюватиме ґрунт перед посівом озимини.

Про використання добрив від американського народу буде звітувати, каже Микола Семенюк.

«Ще потрібно вказувати кадастрові номери тих земельних ділянок, на яких сіяти, – пояснює фермер. – Ми вдячні дуже цій програмі за ці мінеральні добрива. Бо все-таки чимала ціна – більш як 20 тисяч за тонну. Але хотілось би, щоб ці мінеральні добрива видавали раніше. Щоб їх можна було завчасно внести і посіяти озимі культури».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2023 13:32
бескоштовний сир....сподіваюсь, що міндобрива не належать до виробництва корпорації Monsanto. У 1991 році «Монсанто» стала першою іноземною компанією, яка підписала контракт на постачання засобів захисту рослин в Україну. Monsanto транснаціональна корпорація, світовий лідер біотехнології рослин. Основна продукція — генетично модифіковані насіння: кукурудзи, сої, бавовни, тобто ГМО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus