USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

177 волинських аграріїв безплатно отримають мінеральні добрива на осінню посівну

4 Жовтня 2023 16:53
Уряд США продовжує підтримувати аграріїв України. Зокрема, в рамках програми USAID АГРО безплатно надає мінеральні добрива на осінню посівну кампанію.

Відучора першим агровиробникам Волині відвантажили добрива зі складу, що розташований поблизу Луцька, повідомили у Волинській ОВА.

Як зазначив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Юрченко, міндобрива видають аграріям, які подали заявки через ДАР (Державний аграрний реєстр) та мають в обробітку від 5 до 500 га. Їх навантажують у біг-беги по 500 кг.

Загалом на склад доставлено більше 177 тонн добрив. Тож 177 волинських аграріїв отримають мінеральні добрива на осінню посівну кампанію. Це відчутна підтримка для невеликих виробників області, наголошують в ОВА.

Читати ще: Підприємці, які переїжджають на Волинь, можуть отримати грантові кошти на розвиток бізнесу

До слова, надання мінеральних добрив для агровиробників є частиною масштабніших заходів програми USAID АГРО у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна. У 2022 році USAID започаткував Ініціативу у відповідь на загальносвітову продовольчу кризу, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної Росією війни.

Цього разу кожен учасник програми отримає 1 тонну нітроамофоски для основного та припосівного внесення. Загалом українським агровиробникам передадуть 12 тис. тонн добрив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus