USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Це передчасно». На Волині не хочуть переймати функції епіднагляду

6 Лютого 2020 08:44
Депутати Волинської обласної ради планують направити звернення до голови Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо недоцільності передачі функцій епідеміологічного нагляду на місцеві бюджети.

Про це йшлося 5 лютого під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства.

Як вказано в тексті звернення, проєкт постанови Кабінету міністрів «Деякі питання реалізації перехідного періоду децентралізації окремих функцій у сфері громадського здоров’я» передбачає передачу фінансування епідеміологічного нагляду, моніторингу та утримання цілісних майнових комплексів обласних лабораторних центрів із державного бюджету на бюджети обласних рад до кінця 2020 року.

«Переведення системи епіднагляду в регіонах на фінансування з місцевих бюджетів призведе до неконтрольованої епідситуації в державі та масового звільнення працівників, оскільки в місцевих бюджетах відсутні кошти на утримання майнових комплексів лабораторних центрів та забезпечення їхньої діяльності», – наголосили депутати.

Зазначено, що, наприклад, видатки на утримання Волинського обласного лабораторного центру становлять понад 32 мільйона гривень, а 50% будівель цілісного майнового комплексу установи потребують капітального ремонту, на який треба більше 20 мільйонів гривень. «Такі кошти в обласному бюджеті відсутні», – закцентовано.

Тому обранці громади пропонують до завершення адміністративної реформи та до остаточного формування госпітальних округів зберегти фінансування лабораторних центрів з державного бюджету та функціонування централізованої вертикалі з епідеміологічного нагляду за інфекційними та неінфекційними хворобамишляхом перейменування Лабораторних центрів в Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

«Передача функцій на місцеві бюджети нразі є передчасною», – резюмували депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus