USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Центр життєстійкості: у п’яти громадах Волині створять безбар’єрні простори

23 Лютого 2024 18:47
Ще три територіальні громади області включені до переліку територіальних громад, які братимуть участь в експериментальному проєкті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Зокрема, це Зимнівська, Литовезька та Турійська ТГ.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Окрім того, такий простір вже працює у Нововолинську, ще один планують відкрити у Поромівській громаді.

Наразі до проєкту уже долучилися 95 територіальних громад з різних областей України. Найближчим часом там будуть організовані Центри життєстійкості – безбар’єрні, безпечні простори, де кожен зможе отримати психосоціальну підтримку та інші послуги.

Нагадаємо, що кожна територіальна громада України може долучитися до пілотного проєкту і відкрити такий простір для своїх мешканців. Єдина умова участі – виділити та утримувати приміщення. Зі свого боку, Міністерство фінансує оплату роботи фахівців та залучених спеціалістів, закупівлю необхідних матеріалів для проведення занять, а також – за підтримки партнерів ВООЗ та ЮНІСЕФ – навчає надавачів соціальних послуг.

Читати ще: Ментальне здоров'я: як на Волині сімейні лікарі надають пацієнтам психологічні консультації

Проєкт реалізує Міністерство соціальної політики України і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus