USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Центр зайнятості на Волині – не відстійник

7 Лютого 2009 15:05

Завдання центру зайнятості – допомагати знати роботу, а не відсиджуватись вдома й отримувати за це гроші. Таку думку під час наради у головному управлінні агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації висловила директор Волинського обласного центру зайнятості населення Раїса Кучмук, – повідомляє 7 лютого репортер «Волинських Новин».
 
Раїса Кучмук вважає зміни до деяких законів України щодо зменшення наслідків світової фінансової кризи у сфері зайнятості населення позитивним явищем. Зокрема саме той пункт, що після двох відмов особи від підходящої роботи їй припиняють виплати по безробіттю. Таким чином це ліквідовує неправильне ставлення безробітних до цієї установи.
 
«Центр зайнятості – це не відстійник», – наголосила Раїса Кучмук. Основне завдання цієї установи, на її думку, допомагати людям знайти роботу. Однак ЦЗ аж ніяк не повинен сприяти тому, щоб кошти виділяли із бюджету для утримання людей, які не бажають працювати.
 
Раїса Кучмук погоджується також із тим, що знайти роботу у селі набагато важче, ніж у місті. Згідно із даними, які вона навела, із 1,4 тисячі волинян, влаштованих на роботу за січень цього року, сільське населення становить лише 14%.
 
Труднощі становить працевлаштування осіб без профосвіти. За словами директора обласного ЦЗ, саме такі безробітних їх є третина від усієї кількості. Проте санкції застосовують і щодо них. Якщо людина відмовляється йти на курси, які пропонує центр зайнятості, її також позбавляють виплат та знімають з обліку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus