USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як ФОПи у Луцьку можуть отримати допомогу: покрокова інструкція

11 Червня 2020 11:24
Фізичні особи-підприємці, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок, можуть отримати допомогу по частковому безробіттю на період карантину.

Про це повідомляють на сайті Луцької міської ради.

Такі зміни стали можливими після ухвалення Постанови КМУ від 03.06.2020 р. № 453 «Про внесення змін до Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Для того щоб отримати допомогу, потрібно протягом 90 днів із моменту призупинення чи скорочення діяльності звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ і зібрати необхідний пакет документів.

Сума виплати встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Допомога надається на період призупинення чи скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

ФОПам також не потрібно сплачувати із нарахованої допомоги податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Більш детальну інформацію можна отримати в будь-якому центрі зайнятості в телефонному режимі або скориставшись покроковою інструкцією:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ірина Показати IP 11 Червня 2020 15:25
Легше найняти юриста,який це все зробить,а не бігати по тій жарі і не збирати 350 довідок
Ігор ФОП Показати IP 11 Червня 2020 18:34
Капець, а ті що мають найманих якісь інші? Їм лапу смоктати???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus