USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Центр Луцька очистять від кіосків

12 Квітня 2016 12:15
Після реконструкції вулиця Лесі Українки повинна стати вільною від кіосків. Схеми розміщення малих архітектурних форм на вулицях міста обговорюватимуть ще протягом тижня.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови 12 квітня.

Заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що до кінця тижня завершується обговорення схем розміщення кіосків та інших малих архітектурних форм. Відповідні схеми вже оприлюднили на веб-сайті міськради, тож чекають на пропозиції лучан. Йдеться про центральні та найбільші вулиці міста: проспекти Волі, Соборності, Відродження, Грушевського, Молоді, Перемоги, вулиці Лесі Українки, Львівську, Рівненську, Гордіюк та Винниченка.

Після закінчення обговорення, приблизно через два тижні, зберуть робочу групу та винесуть схеми на розгляд виконкому. Після їхнього затвердження вже не буде можливості вносити у них зміни. Нині у місті налічується до 400 кіосків, міська влада просить підприємців з розумінням поставитися до питання, тому що «вулиці Луцька – не гумові». Наразі намагаються навести лад з наявними кіосками – аби вони дотримувалися режиму продажу алкоголю, мали належний зовнішній вигляд, дотримувалися режиму роботи. Заступник міського голови зауважив, що відтепер не надаватимуть масових дозволів на розміщення кіосків, як це було за попередніх каденцій міськради. Особливо це стосується центральних вулиць, де практично не з’явиться нових тимчасових споруд.
На схемах різними кольорами відображені кіоски, які потрібно знести, тому що вони встановлені незаконно, інші кіоски стоять законно, але їх не повинно бути після завершення дії паспорту прив’язки (до прикладу, вулиця Лесі Українки після реконструкції буде вільна від кіосків) та ті кіоски, які залишаться. Сергій Григоренко запевнив, що не йдеться про лобіювання нових торгових мереж чи встановлення нових кіосків, тому що 400 кіосків – «аж забагато».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучанка Показати IP 12 Квітня 2016 12:29
ще б стала вільною від авто, які собі забато дозволяють на пішохідній вулиці
Насправді так Показати IP 12 Квітня 2016 12:49
Переважна більшість торгових кісків в місті стоїть на комунікаціях,І в тому числі на газопроводах високого тиску. Заїзні кармани для зупинок громадського транспорту і тротуари їх власники в наглу використовують для загрузки і вигрузки товару. І їм плювати на порушення ПДР чи безпеку пасажирів. Не витримана відстань від кіоків да проїзної частині вулиць. А хто дозволи давав ? Фамілії в студію ! Хто і як оформив право власності на тимчасові споруди? Огласітє вєсь спісок! Страна має знати своїх хероїв! Хоча лучани, і ті кому треба, і так знають Тільки влада нічого не робить . Маєте результат - голосування в Голандії .
Олександр Показати IP 12 Квітня 2016 13:01
Я надіюсь той жах, що на площі біля драмтеатру теж позабирають? А то ще трошки і там ярмарок перетвориться на ринок. Ярмарки потрібно проводити на ринках, відповідних площадках. А не на центральній площі.
Лучанин Показати IP 12 Квітня 2016 14:25
Рік тому на проспекті Молоді біля ТЦ Гостинець був один ларьок, в якому продавались кондитерські вироби. На сьогоднішній день їх уже шість. Цікаво знати хто дає дозволи на встановлення таких непривабливих торгових точок. Таким чином проспект Молоді перетворюється в базарну площу, на якій продається отрава для молоді. Все це нагадує поганого господаря, в якого збудований на подвір"ї хлів, а біля нього хлівчик, ще один хлівчик, хлівчичок.....
YE Показати IP 12 Квітня 2016 14:45
А чим вам ті кіоски заважають? Це нормально і зручно і для приїзджих і для місцевих, коли гуляючи вулицями міста чи поспішаючи в справах можна тут же купити каву, морозиво,сік, тістечко , пиріжок і таке інше, чи якусь дрібничку -сувенір, так всюди, це ж живе місто, а не мертва меморіальна зона. Ні, очистіть від усього і будете, б...ть, ходити і дивитись одне на одного. Передбачаючи закиди, повідомляю, що я не власник кіоску і до такого бізнесу відношення не маю.
Сераховичі до лучан Показати IP 12 Квітня 2016 15:24
Підтримую повністю-.хоч не думаю .що наші побажання МРада врахує))
лучанка Показати IP 12 Квітня 2016 21:59
позносили кіоски з пресою закривають школи державі потрібні обмежені люди якими легко керувати.
Павло Показати IP 12 Квітня 2016 23:12
На Кр.Валу відкривають новий ТЦ,заганяють туди?
Анонім Показати IP 12 Квітня 2016 23:13
Потрібно позносити кіоски не тільки в центрі а кругом ,щоб був порядок. А скільки не потрібних реклам? Це просто жах!
Паша Показати IP 13 Квітня 2016 07:05
За Білборди колись візьметеся?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus