USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Центру національно-патріотичного виховання в Луцьку не створили

24 Лютого 2016 17:00
Проект рішення, яким пропонувалося затвердити Положення про Центр національно-патріотичного виховання у Луцьку не набрав достатньої кількості голосів депутатів міськради.

Про це стало відомо під час засідання 4 сесії Луцької міської ради сьогодні, 24 лютого.

Нагадаємо, в місті свого часу була затверджена міська програма національно-патріотичного виховання, одним з пунктів якої є створення відповідного Центру. Головним натхненником цієї ідеї і розробником проекту рішення є депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

Так, на його думку, створення такого Центу дозволило б систематизувати напрями патріотичного виховання в місті.

«Патріотичним виховання займаються в школах, у різних сферах громадського життя. Але, на мою думку, підхід до патріотичного виховання має бути системним. Зі здобуття незалежності Україною, у Львові було одне патріотичне виховання, на Донбасі - інше. Як результат – країна сьогодні перебуває в стані війни», - апелював депутат до колег.

Військові дії на сході України, як аргумент на користь створення цього Центру, використовували й присутні представники громадських організацій «Національний Альянс» та Цивільний корпус «Азов». До слова, сам Павло Данильчук є вихідцем з «Національного Альянсу». На думку представників цих організацій, такий Центр об’єднав би зусилля представників усіх напрямків патріотичного виховання і дозволив би їм краще займатися цим процесом.

Однак в сесійній залі розгорілася дискусія щодо доцільності створення такого Центру. До прикладу, член фракції «УКРОП» Сергій Балицький поцікавився, чи бува, за рахунок міського бюджету не з’явиться заклад, який працюватиме під певні політичні сили. «Мені так не здається», - відповів Павло Данильчук.

Депутатів також цікавило, скільки людей планується в штаті, чим конкретно займатиметься Центр, як і які громадські організації долучатимуться до роботи Центру. Однак, каже Павло Данильчук, це – наступні кроки: має бути зареєстрований заклад, обраний за конкурсом керівник, який і має сформувати штат. Зрештою, депутати пропонували доопрацювати документ, аби їм запропонували чіткі правила гри, за якими працюватиме Центр, бо депутатам було «незрозуміло».

Крім того, секретар міськради Юлія Вусенко пропонувала додати одну штатну одиницю у відділ сім’ї та молоді міської ради, яка б займалася цим напрямом. А кошти використати на підтримку патріотичних громадських організацій.

Однак Павло Данильчук повторив, що бачить доцільним створити саме таку профільну структуру.

Натомість Сергій Балицький зауважив: у міській раді є низка профільних структур, які займаються цим напрямом (освіти, молоді і спорту, соціальні служби), чимало громадських організацій. Натомість Центр муситиме оплачувати оренду приміщення, комунальні послуги, зарплату працівникам.

На його думку, таке витрачання бюджетних коштів в час економічної кризи недоцільно, а варто розвивати існуючі організації, які є.

Урешті, депутати після обговорення перейшли до голосування. Але двічі відповідний проект рішення не набрав достатньої кількості голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Forrest Показати IP 24 Лютого 2016 17:03
Паша хотів створити собі ручну організацію і дурити малолєткам голови...
паша до Forrest Показати IP 24 Лютого 2016 17:46
а все , що можеш ти - стукати по клаві ... як казав Штірліц : критикувати легко , а запропонувати конкретне конструктивне рішення проблеми набагато складніше .
Ай-я-яй Показати IP 24 Лютого 2016 18:01
І як же Луцьк тепер буде жити без юних поцріотів?
14 Показати IP 25 Лютого 2016 12:18
якби янкі папрощє заточку зробив може б і дали добро депутати.)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus