USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ціна на газ для України має становити не більш ніж 300 доларів?

8 Січня 2009 17:39
Голова правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя під час брифінгу для ЗМІ розповів про те, що газотранспортна система України наразі працює у замкнутому режимі. Про це 8 січня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
«В європейських країнах ми бачимо, що вони вже почали мерзнути. У нас у підземних сховищах є достатньо запасів газу, які дозволять нам нормально прожити весь опалювальний сезон, навіть якщо питання з Росією найближчим часом не буде врегульоване», – зазначив пан Коротя. За його словами, газотранспортна система держави зараз працює у замкнутому режимі.
 
Мирослав Коротя розповів, що кожного дня вранці та ввечері проводяться загальноукраїнські селекторні наради за участю «Нафтогазу України» та «Укртрансгазу».
 
За словами керівника ВАТ «Волиньгаз», зараз досить складною є ситуація у східних регіонах, де велику частку споживання газу займають промислові підприємства. У західних регіонах легше, оскільки основними споживачами там є населення.
 
Пан Коротя вважає, що зараз сприятливий момент для переходу на ринкові ціни за блакитне паливо, оскільки ціна на нафту впала, а отже, аналогічно, зменшилась і вартість газу. Як вважає керівник «Волиньгазу», тисяча кубометрів російського газу для України повинна коштувати не більш ніж 300 доларів.
 
Довідково:
 
4 січня голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер назвав нову ціну поставок газу в Україну в січні на рівні 450 доларів США за тисячу кубометрів. Натомість керівництво «Нафтогазу» прийнятною називає ціну у 201 долар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus