USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Ціну на «Таміфлю» в Україні встановлюватиме фірма-дистриб’ютор, - Бахтєєва

3 Листопада 2009 17:18
Голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров\'я Тетяна Бахтєєва заявила, що аптеки не в змозі контролювати вартість медикаментів, а за ціноутворення часто відповідальні постачальники – 3 листопада повідомляють «Волинські новини».
З таким твердженням Тетяна Бахтєєва виступила сьогодні під час обговорення в парламенті інформації уряду про ситуацію, яка склалася в Україні у зв\'язку з поширенням епідемії грипу. За словами Бахтєєвої, аптеки мають право збільшувати ціну на медикаменти лише на 30%, і тому дуже часто звинувачення в умисному завищенні ними цін є безпідставними.
Голова комітету зазначила, що в Україні необхідно терміново вирішувати проблему з недостатньою кількістю ліків від грипу. Так, за словами Бахтєєвої, сьогодні критична ситуація склалася не тільки з відсутністю препарату Таміфлю, але і з захисними масками й іншими медикаментами.
Вона зауважила, що наразі момент єдиним дистриб’ютором «Таміфлю» в Україні є фірма «Оптима», і саме вона може контролювати ціну на цей препарат, як захоче.
Бахтєєва зазначила, що сьогодні ставиться під загрозу зникнення низки аптек у зв\'язку з перевірками їх роботи правоохоронними органами. «Але аптеки не в змозі контролювати ціни, оскільки це залежить не від них», - заявила голова комітету ВР з питань охорони здоров\'я.
Проблеми з гострим дефіцитом ліків спостерігаються в аптеках багатьох міст заходу України. Так, у Тернополі повністю відсутні захисні маски. В аптеках Рівного, як повідомляють ЗМІ, немає багатьох ліків проти грипу.
Тим часом, фахівці Київського міського відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) вже розпочали перевірку найбільших аптечних мереж столиці на предмет завищення вартості ліків проти грипу - повідомляє <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:\"\"; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:\"Times New Roman\"; mso-fareast-font-family:\"Times New Roman\";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:2.0cm 42.5pt 2.0cm 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> сайт Новинар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Грипозі Показати IP 3 Листопада 2009 17:54
Нарешті хтось починає розуміти звідкіля комарі летять. Хтось має виробництво, гуртову торгівлю, тепер час дійшов і до мережі. Гарний хід - причому тут грип?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus