USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Ціни на ліки в українських аптеках можуть знову зрости

7 Лютого 2019 08:14
У 2019 році в Україні зростуть ціни на ліки. У нових контрактах з аптеками деякі постачальники уже заклали подорожчання медикаментів на 4-20%.

Про це інформує РБК Україна.

За словами директора київської мережі аптек «Фармація» Руслана Світлого, динаміка цін на ліки буде також залежати від коливання гривні до іноземних валют та подорожчання складових собівартості препаратів, насамперед, енергоносіїв та динаміки зарплат, повідомляє rbc.ua.

«Природний газ і електрика знову дорожчають, мінімальна зарплата також підвищилася, тому і ціни на ліки, швидше за все, зростуть. Але тут немає нічого таємного від покупців. Це все об’єктивні причини. Ніхто з аптекарів не домовляється утримувати ціни на одному рівні. На ринку працюють сотні і тисячі аптек, що обумовлює високу конкуренцію між ними. Тому вони не можуть домовитися про встановлення однакових цін», – пояснив Світлий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Реаліст Показати IP 7 Лютого 2019 08:32
Ну хто б сумнівався....
ігор луцький Показати IP 7 Лютого 2019 09:19
В Європі дорогий газ,дорога електроенергія і не мізерні зарплати,але різниця цін на ліки просто вражаюча.Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus