USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ціни на нафту встановили рекорд за 3,5 роки

10 Травня 2018 13:15
На рішення президента США Дональда Трампа вийти з ядерної угоди з Іраном, ціна нафти марки Brent зросла на 0,73%. Торгується $77,78 за бар. Таким чином, ціни на нафту відновили максимуми за 3,5 роки, інформує Gazeta.ua.

"$78 за барель нафти — це спекулятивна ціна. До такого рівня її підняли не співвідношення попиту і пропозиції, а інформаційні провокації. Зокрема з боку американського президента. Адже насправді ніяких санкцій проти видобувних компаній, у тому числі іранських, введено не було. США запровадили санкції в односторонньому порядку. Німеччина, Британія чи Франція не підтримують їх. Тому нафта як йшла з Ірану, так і йтиме.



Водночас американці мають повне право відмовитися від неї. Тим більше їх видобуток зростає і наближається до видобутку Саудівської Аравії", - розповів директор спеціальних проектів НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев.

За його словами, ціна бензину залежить від того, як далі розгортатимуться події.

"Однак прямої залежності між ціною нафти і бензину не має. Оскільки автомобілі заправляємо нафтопродуктами, а не безпосередньо нафтою. Водночас зростання нафтових котирувань безумовно відобразиться і на ринку нафтопродуктів, якщо спекуляціям на світовому ринку не буде покладено край", - підсумував Рябцев.

Результатом запровадження санкцій США проти Ірану може бути скорочення запасів нафти у світі. Зараз на Іран припадає близько 4% глобальної пропозиції на ринку нафти. За прогнозами аналітиків Goldman Sachs, через санкції США проти Ірану влітку вартість нафти марки Brent може становити $82,5 за бар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus