USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Цього року фінансувати реставрацію Луцького замку не будуть

21 Травня 2021 17:25
Незважаючи на десяте місце в загальноукраїнському рейтингу програми «Велика реставрація», на Луцький замок кошти цьогоріч не передбачили.

Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило список проєктів, що будуть реалізовані в рамках програми «Велика Реставрація» в 2021 році. Цього року заплановано виконати роботи на 22 об’єктах. Волинських серед них немає.

Нагадаємо, днями МКІП оголосило рейтинг проєктів, що взяли участь у відборі «Великої Реставрації». До програми було допущено 109 проєктів, з яких два – волинських: «Реставрація Луцького Верхнього замку пам’ятки архітектури національного значення охоронний номер 75 м. Луцьк, вул. Кафедральна, 1а» та «Реставрація, пристосування, музеєфікація пам’ятки архітектури місцевого значення «Будинок Косачів», охоронний номер 9-Вл, м. Луцьк, вул. Драгоманова, 23». Проєкт реставрації Луцького замку був на 10 місці рейтингу, а будинку Косачів – на 40-му. Однак на той момент ще не було наказу про затвердження переліку об’єктів.

Наказ про перелік проєктів, які будуть фінансуватися у 2021 році був оприлюднений 21 травня на сайті Міністерства. Тут уже замку і будинку Косачів немає. Зі 109 об’єктів, які пройшли відбір, цього року профінансують 22.

«Будемо працювати далі, сподіваємось на реалізацію задуманого у 2022 році», – написав заступник директора Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Віктор Баюк на своїй сторінці у фейсбуці.
До слова, у програму «Велика Реставрація» не увійшов ще один об’єкт історико-культурної спадщини Волині – замок Радзивіллів, оскільки він перебуває у комунальній власності.

У Міністерстві культури запевняють, що працюють над внесенням змін до законодавства, що дасть можливість об'єктам комунальної форми власності взяти участь у другому відборі програми.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волиняни Показати IP 21 Травня 2021 18:47
Агов, депутати Верховної Ради, ви де ?! То є ваші прямі обов'язки ! Не міста перейменовувати, не калабані перепливати, не запевняти, як ви любите волинян ! Ніхто не забутий, ніщо не забуте ! Вибори не за горами ! Або ви з Волинню і у ВРУ, або не з Волинню і ніде !
Анонім до Волиняни Показати IP 21 Травня 2021 19:14
не важливо як голосують - важливіше як порахують. тому не забивайте голову фантазіями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus